gratis

Het Wijtschot in de winter © Fonne Bruggemans

Het Wijtschot is in alle jaargetijden de moeite waard, ook in de winter. Het atypische landschap voor Schoten verrast steeds weer de bezoekers. Alhoewel heel het gebied een winterse rust uitstraalt, valt er altijd veel te ontdekken. Onze natuurgids kan u er alles over vertellen.
Samenkomst op de parking van de “4 notelaars” Wijtschotbaan n°12. We stappen via de tuin van de 4 notelaars eerst naar de Schotense Ecotuin en bezoeken daarna ons reservaatje. Reserveren is niet nodig. Helaas niet geschikt voor rolstoelen. Honden niet toegelaten

Waar

4 Notelaars

Wanneer
5 februari 2023
Organisatie
Natuurpunt Schoten
Wilde kardinaalsmuuts © Fonne Bruggemans

Met de winter in het vooruitzicht is het belangrijk dat vogels en andere dieren nog eens goed hun buikje vol kunnen eten. In het Wijtschot en omgeving zijn ze aan het juiste adres. Meidoorn, Gelderse roos, Rode en Gele kornoelje maar ook rozenbottels zijn slechts enkele voorbeelden van het aanbod. Ook in de Schotense Ecotuin langswaar we onze wandeling beginnen is de keuze groot. Onze gids kan er u veel over vertellen. Trek stevige schoenen aan en kom eens langs.
Afspraak om 14 uur op de parking van de “4 notelaars” aan de Wijtschotbaan nr.12. Helaas niet geschikt voor rolwagens. Honden niet toegelaten, ook niet aan de leiband.

Wanneer
18 september 2022
Organisatie
Natuurpunt Schoten
Populierenpijlstaart © Fonne Bruggemans

Het is laat licht dus we starten onze wandeling pas om 21 uur. We maken een toer langs de grote lus van ons reservaat en eindigen aan de grote bomkrater. Bij goed weer proberen we hier een nachtvlinderval op te stellen, we moeten dan wel wachten tot het echt donker is. Ondertussen luisteren we naar Roodborstjes, Zanglijsters, Merels enzovoort. Ook de Bosuil mag niet ontbreken.
Trek stevige schoenen of laarzen aan en kom er mee van genieten. We starten aan de ingang van het Asbroek aan de Asbroeklaan in Schoten om 20:30 uur. Honden helaas niet toegelaten. Niet geschikt voor rolwagens.

Waar

't Asbroek

Wanneer
25 juni 2022
Organisatie
Natuurpunt Schoten