gezinsbond

Image for gzbd activity © Gezinsbond VZW

Een gezellige wandeling langs de vaart te Schoten, met leuke anekdotes.

"Niet te ver van 't bosch, niet te ver van de vaart, niet te ver van 't café, zoo zal iedereen aangenaam zijn dag kunnen doorbrengen".
Zo werd Schoten Bad aangeprezen in de eerste helft van de vorige eeuw. Zowel de beau monde als de gewone man vonden in stijl hun weg naar dit paradijs. Antwerpenaars namen massaal de tram om de hitte van de stad in te ruilen voor een frisse duik in de vaart.

Rasvertellers Stefan Livens en Dirk Van Geel van het Antwerp Ghostwalk Team vervangen hun zwarte hoge hoed door een rieten exemplaar. Ze vertellen je de mooiste verhalen uit de gouden tijd van Schoten Bad. Ben je klaar om net zoals toen te flaneren langs de vaart?

Afspraak te Schoten op de parking tegenover het brughuisje (over parking naast bakker Dellafaille).

inschrijven per mail naar sieglinde.mertens@gmail.com

Waar

parking tegenover het brughuisje

Wanneer
19 februari 2023
Organisatie
Gezinsbond 'S Gravenwezel
Image for gzbd activity © Gezinsbond VZW

Lessen kalligrafie voor gevorderden

Lessen kalligrafie voor gevorderden
Data: Donderdagen 13 oktober en 27 oktober 2022
03 november en 24 november 2022
08 december en 15 december 2022
05 januari 2023
van 13.00 tot 15.00 uur
Prijs : € 50,00 voor leden van de Gezinsbond
€ 60,00 euro niet leden
Lesgeld inclusief koffie en thee
Plaats : Het Arsenaal Sint Cordulastraat 25 2900 Schoten
Inschrijving : bij Chabot Leen tel : 03/336.47.25
E mail : leen.chabot@telenet.be

€ 50,00 voor leden van de Gezinsbond
€ 60,00 euro niet leden
Lesgeld inclusief koffie en thee
Inschrijving : bij Chabot Leen tel : 03/336.47.25
E mail : leen.chabot@telenet.be

Waar

Het Arsenaal

Wanneer
4 december 2022 tot 15 december 2022
Organisatie
Gezinsbond Schoten
Image for gzbd activity © Gezinsbond VZW

Elke woensdag , niet tijdens schoolvakanties. Les ruim anderhalf uur. Start 07/09/22. Kom goed op tijd.
We starten met 2 groepen: groep 1 : 17u - 18u30 en groep 2 : 19u – 20u30. Geef je voorkeur op bij betaling.
Locatie

De lesgever peilt aan het begin van elke sessie naar de algemene gezondheid en behoeften. Welzijn, rust, vertrouwen en (innerlijke) kracht, vitaliteit en flexibiliteit, concentratie en loslaten,... hierrond werken we door in specifieke houdingen te gaan staan, zitten of liggen.
De houdingen doe je steeds voor jezelf en met aandacht voor wat er op dat moment in je leeft, op een respectvolle en milde manier. Je leert steeds beter te luisteren naar je lichaam. Je wisselt doe- en zijnsmomenten met elkaar af door je in te spannen en te ont-spannen. Door bewust met je ademhaling te gaan werken en door je lichaam krachtiger en soepeler te maken, krijg je automatisch ook meer energie. Bepaalde houdingen ondersteunen het lichaam ook in het reinigingsproces, fysieke en mentale blokkades worden verwijderd en afvalstoffen afgevoerd. Soms zijn er zithoudingen mogelijk waarin we wat langer blijven om zo de diepere lagen van het lichaam te bereiken tot in het bindweefsel. Daarnaast vindt de lesgever zelf het belangrijk en zeer aangenaam om maximale ruimte te ervaren in je lichaam en dat komt ook ten goede aan je alledaagse houding.
Ervaring of niet, flexibel of niet : je bent welkom ! Geen chanten, zweverig gedoe of meditatiesessie. Gewoon jezelf en een eigen (antislip) yoga-mat, meer heb je niet nodig om te starten. De sessie wordt altijd afgesloten met een relaxatiemoment en dan is het wel aangenaam dat je je lichaam kan warm houden. Daarnaast is het altijd goed om een flesje water en een kussentje mee te brengen. Best ook geen volledige maaltijd voor de yoga nuttigen. Losse warme kledij (best in laagjes) is aanbevolen en ander schoeisel (parketvloer).

Kennismaking en losse lessen €15 cash of Payconiq. Graag berichtje met datum.
15-beurtenkaart lid €165 en niet-lid €195 (5 maanden geldig)
10-beurtenkaart lid €120 en niet-lid €140 (4 maanden geldig)
5-beurten-kaart lid €65 en niet-lid € 75 (2 maanden geldig)
Betaling op rekeningnummer van de Gezinsbond Schoten BE 55 4163 2246 2144 met vermelding van naam en voornaam - lidnummer en voorkeur lesmoment (groep 1 of 2) - Betaling = bewijs en volgorde van inschrijving!

Waar

turnzaal van De Tuimelaar

Wanneer
4 december 2022 tot 28 december 2022
Organisatie
Gezinsbond Schoten
Image for gzbd activity © Gezinsbond VZW

In balans door ontspannen bewegen met lesgeefster Anne Smekens . Zoek jij naar meer evenwicht? Hou je van zachte eenvoudige bewegingen die je ontspanning brengen ?
Deze oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden.
WEKELIJKS LESSEN op dinsdag van 20u tot 21.30u, ook tijdens schoolvakanties.
In balans door ontspannen bewegen met lesgeefster Anne Smekens . Zoek jij naar meer evenwicht? Hou je van zachte eenvoudige bewegingen die je ontspanning brengen ?
Deze oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden.
WEKELIJKS LESSEN op dinsdag van 20u tot 21.30u, ook tijdens schoolvakanties.

inschrijven via Nicole Decrémer 03/288.81.91 E mail / nicole.decremer1@telenet.be
of via de website https://www.schoten.gezinsbond.be

Waar

Kasteel van Schoten

Wanneer
4 december 2022 tot 20 december 2022
Organisatie
Gezinsbond Schoten
Image for gzbd activity © Gezinsbond VZW

In heel Vlaanderen organiseren verschillende afdelingen van de Gezinsbond het Puzzelkampioenschap = samen puzzelen! Een unieke belevenis die in heel Vlaanderen plaatsvindt tussen 15 oktober en 15 november 2022! Ook in Schoten dagen we je uit om met je team zo snel mogelijk een puzzel van 500 stukjes te leggen. Vorm een team van 3 à 4 personen en neem het tegen elkaar op!
In heel Vlaanderen organiseren verschillende afdelingen van de Gezinsbond het Puzzelkampioenschap = samen puzzelen! Een unieke belevenis die in heel Vlaanderen plaatsvindt tussen 15 oktober en 15 november 2022! Ook in Schoten dagen we je uit om met je team zo snel mogelijk een puzzel van 500 stukjes te leggen. Vorm een team van 3 à 4 personen en neem het tegen elkaar op: grootouders en kleinkinderen, ouders en kinderen, vrienden, chiro, scouts… Elk team probeer de exclusieve Gezinsbondpuzzel zo snel mogelijk te maken. Deze puzzel is speciaal voor het puzzelkampioenschap ontworpen en je zal de gekende stripfiguur Jommeke er zeker in herkennen net als de Gezinsbond. Iedereen wint, want de puzzel neem je na afloop gewoon mee naar huis. Voor leden en niet-leden

inschrijven bij : jefpeeterspycke@gmail.com tel. 03/658.10.91

Waar

Rozenkransheem

Wanneer
16 oktober 2022
Organisatie
Gezinsbond Schoten
Image for gzbd activity © Gezinsbond VZW

Autocarreis naar Oudenbosch en Tiengemeten
We vertrekken rond 7u45 (Deurne) 8u15 (Schoten) en bezoeken in de voormiddag de basiliek van Oudenbosch. We worden hier verwelkomt met een tasje koffie en een stukje gebak in de kerk. De plaatselijke gidsen leiden ons rond in deze mooie basiliek van de H. Agata en de H. Barbara. Het lijkt wel de St. Pietersbasiliek van Rome in het klein.
Aansluitend rijden we naar het dorpje Nieuwendijk voor ons middagmaal. Hier nemen we de veerpont naar het eiland Tiengemeten. Het eiland is gelegen in de Haringvliet en staat bekend voor zijn mooie fauna en flora. Wanneer we daar aankomen splitsen we de groep in twee en bezoeken we het Rien Poortvliet-museum en het landbouwmuseum. Rien Poortvliet kennen we allemaal van zijn prachtige natuurkalenders en natuurlijk van zijn getekende kabouters.
Met de laatste veerpont van 17u10 steken we terug over naar het vaste land.
Op de terugweg naar huis houden we halt voor een lichte broodmaaltijd.
Programma: √ Rond 9.30u. ontvangst in Oudenbosch met koffie en vla, daarna nemen gidsen ons mee voor een geleid bezoek aan de basiliek. √ Rond 12u.: middagmaal in Nieuwendijk met 3 gangenmenu (drank voor eigen rekening) √ Om 14u.: overzet naar Tiengemeten met bezoek aan het Landbouwmuseum en Rien Poortvlietmuseum met plaatselijke gidsen. √ Om 17.10u.: laatste overzet naar het vasteland. Op de terugweg naar huis houden we halt voor een lichte broodmaaltijd.

extra info bij fam. Echelpoels

Waar

vertrekplaatsen : 7u45 te Deurne, St. Jozefkerk, Boekenberglei en 8u15 te Schoten, hoek Bredabaan/Horstsebaan, kant Pizzahut (winkelcentrum Carrefour), 2900 Schoten

Wanneer
17 september 2022
Organisatie
Gezinsbond Ekeren
Image for gzbd activity © Gezinsbond VZW

Eutonie is een beklijvend vormingstraject: een eenvoudige, waardevolle
handreiking voor meer balans en welbevinden.
Duurzame zelfzorg met je lichaam als kompas

Leven is balanceren tussen inspannen en ontspannen: evenwicht zoeken en vinden.
Schoten -Tibetaans Instituut
4 dagen in de zomervakantie:
4- 5- 7 en 8 juli 2022 (niet op 6 juli)
telkens van 9.30u tot 16u
Maximum aantal deelnemers: 9 personen Deelnametarief: 180€ - Leden gezinsbond 160€
Leden Vlaams Neutraal ziekenfonds krijgen na afloop 30€ terugbetaald

Begeleiding: renild Van den plas, eutoniepedagoge VES
Meer info en inschrijven
www.eutonie-kempen.com www.eutonie.info of gezinsbondschoten@telenet.be

Nicole Decrémer tel 03/288.81.91 of gezinsbondschoten@telenet.be

Waar

Tibetaans Instituut

Wanneer
8 juli 2022
Organisatie
Gezinsbond Schoten

In balans door ontspannen bewegen met lesgeefster Anne Smekens . Zoek jij naar meer evenwicht? Hou je van zachte eenvoudige bewegingen die je ontspanning brengen ? Deze oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden. WEKELIJKS LESSEN op dinsdag van 20u tot 21.30u, ook tijdens schoolvakanties. inschrijven via Nicole Decrémer 03/288.81.91 E mail / nicole.decremer1@telenet.be of via de website https://www.schoten.gezinsbond.be

Waar

Kasteel van Schoten

Wanneer
28 juni 2022
Organisatie
Gezinsbond Schoten

De lesgever peilt aan het begin van elke sessie naar de algemene gezondheid en behoeften. welzijn, rust, vertrouwen en (innerlijke ) kracht, vitaliteit en flexibiliteit, concentratie en loslaten, Elke woensdag , niet tijdens de schoolvakantie. Indien genoeg deelnemers worden het 2 groepen Groep 1 : 17u - 18u30 en groep 2 : 18u45 tot 20u15

De lesgever peilt aan het begin van elke sessie naar de algemene gezondheid en behoeften. Welzijn, rust, vertrouwen en (innerlijke) kracht, vitaliteit en flexibiliteit, concentratie en loslaten,... hierrond werken we door in specifieke houdingen te gaan staan, zitten of liggen. De houdingen doe je steeds voor jezelf en met aandacht wat er op dat moment in je leeft, op een respectvolle en milde manier. Je leert steeds beter te luisteren naar je lichaam. Je wisselt doe- en zijnsmomenten met elkaar af door je in te spannen en te ont-spannen. Door bewust met je ademhaling te gaan werken en door je lichaam krachtiger en soepeler te maken, krijg je automatisch ook meer energie. Bepaalde houdingen ondersteunen het lichaam ook in het reinigingsproces, fysieke en mentale blokkades worden verwijderd en afvalstoffen afgevoerd. Soms zijn er zithoudingen mogelijk waarin we wat langer blijven om zo de diepere lagen van het lichaam te bereiken tot in het bindweefsel. Daarnaast vind de lesgever zelf het belangrijk en zeer aangenaam om maximale ruimte te ervaren in je lichaam en dat komt ook ten goede aan je alledaagse houding. Ervaring of niet, flexibel of niet : je bent welkom ! Geen chanten, zweverig gedoe of meditatiesessie. Gewoon jezelf en een eigen (antislip) yoga-mat, meer heb je niet nodig om te starten. De sessie wordt altijd afgesloten met een relaxatiemoment en dan is het wel aangenaam dat je je lichaam kan warm houden. Daarnaast is het altijd goed om een flesje water en een kussentje mee te brengen. Best ook geen volledige maaltijd voor de yoga nuttigen. Losse warme kledij (best in laagjes) is aanbevolen. En ander schoeisel ( parket ) Kennismaking eerste sessie éénmalig € 10,00 cash of Payconiq Reeks : 10- beurtenkaart lid Gezinsbond € 90,00 en niet leden € 110,00 Betaling op rekeningnummer van de Gezinsbond Schoten BE 55 4163 2246 2144 met vermelding van naam en voornaam - lidnummer en lesmoment Betaling = bewijs en volgorde van inschrijving

Waar

turnzaal van De Tuimelaar

Wanneer
29 juni 2022
Organisatie
Gezinsbond Schoten
KALLIGRAFIE © Gezinsbond VZW

Lessen kalligrafie voor gevorderden Donderdagen 30 sept / 7 oktober / 28 oktober / 25 nov. / 9 dec. / 16 dec.

Lessen kalligrafie voor gevorderden de lessen gaan door op Donderdagen 30 sept / 7 oktober / 28 oktober / 25 nov. / 9 dec. / 16 dec. Prijs : 64 euro voor leden van de Gezinsbond 74 euro niet leden Lesgeld inclusief koffie en thee nschrijving : bij Chabot Leen tel : 03/336.47.25 of per e mail : leen.chabot@telenet

Waar

het arsenaal

Wanneer
16 december 2021
Organisatie
Gezinsbond Schoten

Pagina's