academie schoten

buscemi © buscemi

Na 2 lange en stille coronajaren komt Night Shots uit haar schuilkelder en zet meteen een legende op de dansvloer in Schoten.
Op vrijdag 23 september tovert BUSCEMI het danszweet uit onze lijven. De Kaekelaar wordt die avond een danstempel vol bossa, jazz, house, brazilian grooves, afrobeat, balkan, drum ‘n bass en dub. Deze kat is niet voor één stijl te vangen maar de rode dansdraad is gevlochten uit passie en opzwepende warmte.
DJ’S van de Academie Schoten zullen tijdens de eerste seturen hoofd en leden helemaal zotdraaien met één doel en dat is zaterdagochtend wakker worden en denken “YES! Dat was een feestje!!!”

Waar

CC Schoten

Wanneer
24 september 2022
Affiche © Erika Cotteleer

Tijdens de zomervakantie organiseert Academie Schoten muzische activiteiten (beeld, muziek, woord, dans) voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Kom aan boord!
Zin in een week vol creativiteit en plezier? Welkom aan boord voor een onvergetelijke reis! Want ook jij bent een kunstenaar! We verwelkomen jou in een van onze campussen en vliegen van land tot land, van eeuw naar eeuw ...

We ontdekken verrassende plekken op onze planeet, hergebruiken (recycleren) wat verloren dreigt te gaan en duiken de teletijdmachine in. We begroeten buren en voorouders en genieten van hun muziek, dans en beeldende kunst. We zingen en springen, toveren kunstwerken uit afval en ander materiaal, dansen en lachen. Vul jouw valies (koffer) met dromen en talenten en heel veel goesting!

Praktisch
De muzische week vindt plaats van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus op campus Podium en/of campus Beeld van 09:00 tot 16:00u. Er is iedere dag gratis voor- en na-opvang van 08:00 tot 09:00u en van 16:00 tot 17:00u.
Je betaalt 85 euro voor een hele week.
Heb je een UiTPAS met kansentarief? Dan betaal je 17 euro.

Wanneer
26 augustus 2022
Organisatie
Academie Schoten
Avontuur van de speelman © Luka Lenie

Het is kermis in de stad. De Speelman speelt vrolijke deuntjes op zijn viool.
Om middernacht keert hij huiswaarts, maar moet nog een heel eind door het bos.
Opeens wordt hij opgeschrikt door een geritsel. Het is een wolf …

Kom met het hele gezin genieten van dit muzikale sprookje vol dansende beesten en feeërieke bosgeesten!
Als bonus trakteert het orkest je achteraf op een leuke instrumentenvoorstelling. Misschien zit er wel een instrument tussen dat jij wil leren spelen?

tekst: Maria Van Donkelaar/Martine Rooijen
muziek: Stéphane Vande Ginste
uitvoering: Pas de Quoi o.l.v. Walter Mertens
vertelling: Emma Van Goethem & Anouk Verstrepen

Waar

Cultuurcentrum Schoten - De Kaekelaar

Wanneer
7 mei 2022
Organisatie
Academie Schoten
Open Dag © Academie Schoten

Op 23 april zet de academie haar deuren open voor iedereen die de creativiteit voelt kriebelen!

Ben je een podiumbeest of ga je liever met je handen aan de slag? Droom je ervan een instrument te bespelen of is dansen je uitlaatklep? Tijdens onze Open Dag kan je kennis maken met alles wat de academie te bieden heeft!

Kom proeven van ons aanbod voor jong en oud tijdens open lessen en repetities, neem deel aan gratis workshops of kom gezellig iets drinken in onze bar!

Waar

Academie Schoten

Wanneer
23 april 2022
Organisatie
Academie Schoten