Stippel de veiligste weg naar school uit

De verkeersveiligheid van jouw kind(eren) en hun klasgenootjes is enorm belangrijk. Daarom gaven leerlingen, ouders en leerkrachten vorig jaar hun schoolroute en alle mogelijke knelpunten door. Die nuttige info werd grondig bestudeerd en verwerkt in de schoolroutekaart van Route2School

Groen is de veiligste keuze

Als leerling of ouder stippel je aan de hand van die schoolroutekaart gemakkelijk de veiligste weg naar school uit. Die herken je aan de groene kleur op de kaart.  

De oranje straten zijn routes die onveilig kunnen zijn, en waaraan gewerkt wordt om ze zo veilig mogelijk te maken. In tussentijd geeft onze mobiliteitsdienst advies om de knelpunten te ontwijken of zo veilig mogelijk te benaderen. 

Aan de slag

Jullie dienden maar liefst 329 meldingen in via het platform van Route2School. Het grootste deel van de meldingen ging over onveilige oversteekplaatsen (24,5 procent), gevolgd door onveilige voet- of fietspaden (19,2 procent) en verkeersgedrag (15,7 procent).  

Sommige meldingen werden al aangepakt:

  • Zo ontbrak er een zebrapad op het kruispunt van de Louis Vervoortlaan met de Amerlolaan, ter hoogte van basisschool Sint-Filippus. Dat zebrapad werd ondertussen aangelegd, net zoals in de Narcislaan ter hoogte van het kruispunt met de Paalstraat.  
  • In de Paalstraat zelf werden markeringen voor fietsers aangebracht en wordt een permanente zone 30 geïnstalleerd tussen de Bloemendaallaan en de Rodeborgstraat.  
  • Ook de schoolomgeving van de Burgemeester Marnixschool werd een stukje veiliger dankzij het Route2School-project. Daar werd het proefproject met parkeer- en stilstandverbod positief geëvalueerd en permanent ingevoerd.  

Andere meldingen kaderen in grotere wegendossiers. Denk maar aan de fietspaden in de Hendrik Consciencestraat, die op dit moment worden aangelegd. 

Omdat de schoolroutekaart een werkinstrument is en dus van tijd tot tijd evolueert, kan je ze best geregeld bekijken op www.schoten.be/route2school.

Terug naar nieuwsoverzicht