Hulp voor gezinnen met financiële moeilijkheden door coronacrisis

Terug naar school

Het nieuwe schooljaar is gestart. En daar hebben we met zijn allen naar uitgekeken. Een nieuw schooljaar zorgt helaas ook voor veel kosten. En de coronacrisis heeft het voor velen niet makkelijker gemaakt.

De sociale dienst van gemeente Schoten lanceert waardebonnen voor gezinnen die financiële moeilijkheden ondervinden door de coronacrisis. Je kan de bons gebruiken om schoolspullen te kopen bij de plaatselijke middenstand. Een extra duwtje in de rug na de afgelopen zware maanden.

Wil je weten of je recht hebt op zo’n bon of wil je praten met iemand die graag samen met jou naar oplossingen zoekt? Maak een afspraak met de sociale dienst via (03) 680 06 40 of info@ocmwschoten.be.

De sociale dienst plant met jou een kort gesprek in zodat ze in alle discretie je situatie kunnen bespreken. Ze bekijken of je gebruik kan maken van de waardebonnen of ze je beter doorverwijzen naar andere steun- of hulpverlening. Dit kost je niks, maar je kan er misschien wel veel bij winnen.

Sociale hulpverlening

De sociale dienst kan je bij nog heel wat andere zaken helpen.

  • Hulp met je papierwerk
  • Financiële hulp
  • Werkbegeleiding

Andere initiatieven

Er zijn in Schoten heel wat andere initiatieven waar je handig gebruik van kan maken bij de start van het nieuwe schooljaar.

  • Op Wielekes: kinderdeelfietsen waarmee je kinderen naar school kunnen fietsen
  • Laptops: scholieren uit het secundair onderwijs die zelf niet over een laptop beschikken, kunnen een gratis (tweedehandse) laptop ontlenen voor een korte of langere periode. Meer info krijg je bij de jeugddienst: jeugddienst@schoten.be of 03 685 19 18.
  • Geefwinkel Het Donorke
  • Kringwinkel Schoten
Terug naar nieuwsoverzicht