Hoog bezoek: de Sint komt naar Schoten

De Sint is in het land. En goed nieuws: dit jaar komt hij terug in hoogsteigen persoon de kinderen in Schoten groeten.

Sintstoet

De Sintstoet vertrekt zaterdag 27 november 2021 om 14.00 u aan de Delhaize in de Theofiel Van Cauwenberghslei. Daarna rijden ze verder via de Theofiel Van Cauwenberghslei en draaien de Kruispadstraat in, vervolgens gaan ze door de Paalstraat. De stoet eindigt uiteindelijk op het Sint-Cordulaplein waar een enthousiast animatieteam de Sint en zijn Pieten ontvangt.

Draag een mondmasker

De Sint ziet de komende dagen heel wat kindjes. Daarom is het belangrijk dat de Goedheiligman gezond en fit blijft. Je draagt dus tijdens de Sintstoet verplicht een mondmasker langs het volledige parcours (vanaf 12 jaar). Zo blijven Sinterklaas en zijn Pieten gespaard van dat vervelende coronavirus en kunnen ze cadeautjes rondbrengen in de nacht van 5 op 6 december.

Bezorg je tekening aan Sinterklaas

Schotense kinderen mogen dit jaar hun tekening voor de Sint in zijn speciale brievenbus deponeren. Je vindt de brievenbus aan het Huis van het Kind (Sint-Cordulaplein 2). Bezorg de Sint jouw mooiste tekening of brief (voor zondag 28 november) en schrijf je naam en adres op de achterzijde. Wie weet brengt hij wel een leuke verrassing voor jou!

Inspiratie nodig? Download deze mooie kleurplaat.

Sintfilm

Sinterklaas speelt na de Sintstoet de hoofdrol in zijn eigen film. Kinderen kunnen die dag om 14.30 u naar de superspannende Sinterklaasfilm 'Sinterklaas en de Wakkere Nachten' kijken in cultuurcentrum De Kaekelaar. Meer info en tickets vind je op www.ccschoten.be.

Terug naar nieuwsoverzicht