Hoogmolenbrug: alle info verzameld

Hoogmolenbrug Schoten

De plannen voor de afbraak en heropbouw van de Hoogmolenbrug hebben vorm gekregen en ondertussen staan ook de details vast. Naast de verdere uitbouw van het Albertkanaal, wordt er vooral ingezet op de vermindering van de verkeersdruk in het centrum van Schoten en op de verkeersveiligheid voor auto, fietser én dier.

Wegenwerken Merksemsebaan/Bisschoppenhoflaan klaar

Na bijna een jaar wegenwerken rijd je sinds begin juli 2021 over de vernieuwde infrastructuur van de Merksemsebaan. In september deed de aannemer nog de laatste afwerkingen aan het fietspad (zijde Hoogmolenbrug, kant Wijnegem) en in de bermen waarmee de werken van AWV afgerond zijn.

Planning Hoogmolenbrug

Nu is het aan De Vlaamse Waterweg nv. Zij werken momenteel volop aan de nieuwe Hoogmolenbrug
 
Op het montageterrein langs de Metropoolstraat wordt de nieuwe stalen boogbrug samengesteld. De montage en aanleg van de landhoofden duurt tot begin 2022. Dan kan de nieuwe Hoogmolenbrug worden ingevaren, afgewerkt en aangesloten op het nieuwe kruispunt. In de zomer van 2022 gaat de nieuwe brug open voor verkeer en start meteen de afbraak van de oude brug. 

Infomarkt (afgelopen)

Donderdag 7 februari 2019 organiseerde de Vlaamse Waterweg in samenwerking met gemeente Schoten een infomarkt over de Hoogmolenbrug. Kon je er niet bij zijn? 

 Bekijk de infopanelen van de infomarkt

 Download het overzichtsplan nieuwe Hoogmolenbrug

 Lees meer technische details op de website van de Vlaamse Waterweg

Terug naar nieuwsoverzicht