Hoogmolenbrug: alle info verzameld

Hoogmolenbrug Schoten

De werken aan de nieuwe Hoogmolenbrug zijn bijna klaar. Dat betekent ook dat de oude Hoogmolenbrug verdwijnt. Zonder onvoorziene omstandigheden rij je vanaf 24 juni 2022 voor het eerst over de nieuwe brug.

Opening nieuwe Hoogmolenbrug: 24 juni

De nieuwe Hoogmolenbrug, die zo’n 250 meter verder richting Antwerpen staat, opent op vrijdag 24 juni rond 16.00 u voor het autoverkeer. Tegelijk gaat ook het nieuwe kruispunt op de Merksemsebaan volledig open.

Fietsers en wandelaars konden al langer over de nieuwe Hoogmolenbrug. Volg de nieuwe fietsverbinding naar de Papenaardekenstraat, die pas is heraangelegd en nu een fietsstraat is.

In de Metropoolstraat kan het verkeer vanaf de brug voorlopig enkel naar de Hoogmolendijk richting Schoten-centrum, Schilde en Wijnegem rijden. Door de werken in de Metropoolstraat kan het verkeer nog niet via de nieuwe Hoogmolenbrug richting Merksem en Antwerpen.

  • De nieuwe Hoogmolenbrug is open voor het verkeer, doorgang mogelijk richting Hoogmolendijk.
  • Geen aansluiting mogelijk van en naar Antwerpen door werken Metropoolstraat
  • Sluizenstraat tijdelijk volledig open voor auto’s. Opgelet: werfweg. Fietsers en voetgangers rijden via het jaagpad.
  • Braamstraat doodlopend

Infomarkt (afgelopen)

Donderdag 7 februari 2019 organiseerde de Vlaamse Waterweg in samenwerking met gemeente Schoten een infomarkt over de Hoogmolenbrug. Kon je er niet bij zijn? 

 Bekijk de infopanelen van de infomarkt

 Download het overzichtsplan nieuwe Hoogmolenbrug

 Lees meer technische details op de website van de Vlaamse Waterweg

Terug naar nieuwsoverzicht