Gezinsbond

De Gezinsbond organiseert verschillende activiteiten doorheen het jaar om de solidariteit tussen gezinnen te bevorderen. ​Voor 40 euro wordt jouw gezin lid van de Gezinsbond. Als lid geniet je van unieke ledenvoordelen en diensten.

De Gezinsbond verdedigt de belangen van de gezinnen, los van religieuze, ideologische of politieke opvattingen en los van de samenstelling van het gezin (grote en jonge gezinnen, grootouders, gezinnen met veel of weinig kinderen, éénoudergezinnen, gehuwden of samenwonenden, nieuw-samengestelde gezinnen, ...).

Vanuit hun visie tracht de Gezinsbond toegankelijk te zijn voor alle gezinnen, ook de meest kwetsbare. Kinderen komen op de eerste plaats.

Babysitdienst

Alle gezinnen die lid zijn van de Gezinsbond kunnen gebruik maken van de babysitdienst. De plaatselijke coördinator zorgt voor een kinderoppasser. Houd er rekening mee dat babysitters bijna uitsluitend studerende jongeren zijn.  Babysitters kunnen ingeschakeld worden wanneer ouders familiale en sociale verplichtingen hebben, boodschappen moeten doen of eens een gezellig avondje uit willen.  

Hoe aanvragen?

De aanvragen gebeuren bij voorkeur per mail, maar kunnen ook telefonisch gebeuren en minstens enkele dagen op voorhand, elke werkdag tussen 9.00 en 19.00 u. Hou hiervoor je lidnummer bij de hand.

Prijs

Je koopt een kinderoppasboekje aan bij de plaatselijke coördinator voor 7,50 euro. Dit oppasboekje is geldig voor vijf oppasprestaties. Dit dekt de kosten van de coördinator en zorgt voor de nodige verzekeringen.

De tarieven voldoen aan het uniforme kinderoppastarief van de Gezinsbond:

  • Tarief per uur (dag en nacht): 4,00 euro per uur.
  • Overnachting (22.00 - 8.00 u): 20,00 euro.
  • Minimum: 8,00 euro.

Een begonnen uur geldt als een volledig uur.