Doorbraak voor fietspaden Botermelkbaan

Fietspaden Botermelkbaan Schoten

De drukke Botermelkbaan krijgt haar langverwachte fietspaden. De plannen liggen al klaar sinds 2014. Ze kunnen nu, na een juridische procedure, uitgevoerd worden. Gemeente Schoten wil in 2020 starten met de aanleg.

Huidige situatie

Momenteel maken fietsers en voetgangers op de Botermelkbaan nog gebruik van een beperkte strook van de rijbaan, enkel door een witte streep afgeschermd van het drukke autoverkeer.

Het gemeentebestuur heeft enkele jaren geleden al een stedenbouwkundige vergunning gekregen voor de aanleg van fietspaden. Een omwonende tekende beroep aan waardoor het dossier met enkele jaren vertraagde. Ondertussen is er een akkoord uit de bus gekomen.

Toekomstplannen

  • Aan beide kanten van de Botermelkbaan komen vrij liggende fietspaden.
  • Daarnaast zullen verkeerslichten het kruispunt van de Alice Nahonlei met de Botermelkbaan beveiligen.
  • Het kruispunt van de Botermelkbaan met de Wezelsebaan sluiten we niet volledig af. Het verkeer vanuit de Wezelsebaan kan ter hoogte van de Botermelkbaan wel enkel rechts afslaan richting ’s-Gravenwezel en Schilde.
  • Vanuit de Botermelkbaan de Wezelsebaan inrijden wordt verboden. Voetgangers en fietsers kunnen dit nog wel en worden daarbij beveiligd door een verkeerseiland.
  • Bijkomend leggen we in de Della Faillelaan, Wezelsebaan en Distelvinklei snelheidsremmers aan. De inrichting van deze drie straten tot fietsstraten behoort ook nog tot de mogelijkheden.
Terug naar nieuwsoverzicht