Voeding

Snackfestival © Heyo

Zoet, zout of liever zuur? Deze week maak je zoals een echte chef tal van snacks: popcorn, groentechips, homemade limonade en nog veel meer! Leuke, korte recepten die voor iedereen haalbaar zijn, met als kers op de taart het grote snackfestival. Ben jij er klaar voor? Doe alvast je kookschort aan!

Wanneer
31 juli 2023
1 augustus 2023
2 augustus 2023
3 augustus 2023
4 augustus 2023
Organisatie
Heyo
Thema
Kokeneteke © Heyo

Hoe maak je soep? Wat is een smoothie? Welke soorten groenten en fruit ken jij? Proef jij het verschil tussen zout en suiker? Als echte keukenprinsen en -prinsessen gaan wij aan de slag in het land van de smaak.Vakantiekamp voor kleuters tussen 4 en 6 jaar die in de tweede of derde kleuterklas zitten. 

Wanneer
7 augustus 2023
8 augustus 2023
9 augustus 2023
10 augustus 2023
11 augustus 2023
Organisatie
Heyo
Thema
Pizza, pasta, pronto! © Heyo

Benvenuti nel nostro ristorante! Wat is jouw favoriet Italiaans gerecht? Tijdens deze lekkere kampweek worden je kookkunsten getraind, je smaakpapillen versterkt en opdienvaardigheden aangescherpt. Na het bruschettafestival en de pizzaqueeste zijn we klaargestoomd om ons eigen ristorante te openen! Mmmm… Mama Mia!

Wanneer
3 juli 2023
4 juli 2023
5 juli 2023
6 juli 2023
7 juli 2023
Organisatie
Heyo
Thema
Chocoladekamp © Heyo

Uit welk land komen cacaobonen? Kan jij de verschillende soorten chocolade onderscheiden tijdens de grote smaaktest? Likkebaardend komen we in deze lekkere kampweek alles te weten over chocolade, met als toetje chocoladeverhalen, chocoladerecepten en chocoladespelletjes. We maken heerlijke chocoladecreaties: van chocomousse, tot lolly's van chocolade. We ontwerpen onze eigen chocoladeverpakking en smullen erop los. Als kers op de chocoladetaart komt een echte chocolatier op bezoek die ons leert hoe we professioneel aan de slag gaan met chocolade. Jammie! 

Wanneer
20 februari 2023
21 februari 2023
22 februari 2023
23 februari 2023
24 februari 2023
Organisatie
Heyo
Thema

Vind je het leuk om de zotste croques te beleggen? Zeg je geen nee tegen (gezonde) smoothies? En vind jij deze twee lekkernijen ook dé ideale combinatie? Dan ben jij de nieuwe chef op kamp: mix er op los en tover elke dag een nieuwe variant van dit culinair duo! Eerst het grote koelkastspel en dan een lekkere pizzacroque met een bananensmoothie? Of mag het een fleurige smoothie met regenboogcroque zijn? Smullen maar!  Vakantiekamp voor kleuters tussen 4 en 6 jaar die in de tweede of derde kleuterklas zitten. 

Wanneer
3 april 2023
4 april 2023
5 april 2023
6 april 2023
7 april 2023
Organisatie
Heyo
Thema
ravioli met paddestoelen © Albert heyn

Het is al enkele jaren geleden dat er nog een feestmenu geweest is. We willen deze traditie terug leven inblazen maar nu als workshop.
Onder de deskundige leiding van Marijke maken we feestelijke recepten klaar met een Italiaanse tint en sluiten we de avond af met een maaltijd van hetgeen we in kleine groepjes gebrouwen hebben.

gevulde ravioli van boschampignons en truffel
saltimbocca met gnocchi
panna cotta

Wanneer en waar: dond 1 dec om 19h in de keuken van het parochiecentrum.
Prijs per les : 25€ voor leden (niet leden: 32€)
Inschrijven kan tot 26 november

Inschrijven:
1) een mailtje aan of telefoontje naar Katrien Eecloo ; katrieneecloo@hotmail.com - tel 0494 234205
2) Je inschrijving is definitief als we ook de betaling ontvangen hebben op reknr BE 95 7895 4206 9158 van Femma met vermelding van je naam + feestmenu.

Wanneer
1 december 2022
Organisatie
Femma Schoten Deuzeld
Thema
Tosti's en smoothies © Heyo

We gaan op culinaire ontdekkingstocht en we vertoeven elke dag in onze eigen tosti- en smoothiebar. We proeven van verschillende ingrediënten en toveren de lekkerste gerechten op ons bord. Zoet of hartig? Gebakken of gemixt? Pizzatosti of bananensmoothie? Ontdek het allemaal. Jammie!Kleuters geboren in 2016 en 2017 kunnen deelnemen aan dit vakantiekamp. Dit staat los van hun exacte leeftijd bij de start van het vakantiekamp.

Wanneer
22 juli 2022
Organisatie
Heyo
Thema
Tea, scones & cookies © Heyo

Ken jij de recepten om scones, shortbreadkoekjes, wortelcake en andere lekkernijen te maken? We gaan aan de slag met weegschalen, deegrollen en bakpapier en bereiden de zoetste delicatessen. Onze kookactiviteiten worden afgewisseld met een spannende ingrediëntenproef, het grote buffetdobbelspel en we laten ook de theesommelier in ons naar boven komen. Zet alvast je bakmuts op!

Wanneer
29 juli 2022
Organisatie
Heyo
Thema
Ster zoekt chef © Heyo

Weet jij wat het lievelingsgerecht is van jouw idool? Zijn er zangers of zangeressen die over eten zingen? Kan je muziek maken met groenten? Deze week maken we elke dag een fantastisch rock & roll menu mét aangepaste muziek, stijl en show! Muziek met smaak!

Wanneer
5 augustus 2022
Organisatie
Heyo
Thema
Likeur maken © Kremmeke

Een likeur is een alcoholisch drankje, op smaak gebracht met fruit, kruiden, specerijen, bloemen of noten, en gebotteld met toegevoegde suiker. Wist jij dat likeuren van oorsprong ‘geneeskrachtige elixers’ waren? Al in de vroege Middeleeuwen lieten monniken heilzame kruiden op alcohol trekken, om als medicijn te gebruiken. Nu kennen we likeur vooral als digestief bij de koffie, of als ingrediënt in cocktails of gebak. En je kan je eigen homemade likeurtjes helemaal zelf maken! Een citroenschil, een vleugje kaneel, bruine suiker, een beetje rum of brandewijn, … likeur maken, is zo moeilijk niet! Niets leukers dan je gasten straks een écht rondje van het huis voor te schotelen.

Tijdens deze workshop kom je meer te weten over homemade likeur. Je proeft enkele soorten likeur, en nadien ga je zelf aan de slag. Je gaat naar huis met 3 zelfgemaakte likeurtjes:
• Koffielikeur
• Rozemarijnlikeur
• Muntlikeur

Prijs:
• € 47 all in (incl. drankje, kwalitatieve grondstoffen & duurzame verpakkingen, recepten)
• € 40 almost-all-in (excl. duurzame verpakkingen. Je ontvangt na inschrijving nog een mailtje met de benodigdheden)

Ben je klaar voor deze ecoboost? Lees hieronder de praktische kant:
• Wanneer: zondag 31 oktober van 14u tot 16u30
• Waar: Waar: Atelier Schoten (Churchilllaan 64 B, 2900 Schoten)
- Bij goed weer, gaat de workshop buiten door
• Inschrijven: www.kremmeke.be

Tot dan!
Ecologische groetjes,
Nathalie & Aline

Waar

Atelier Schoten

Wanneer
31 oktober 2021
Organisatie
Kremmeke
Thema