Folk en wereldmuziek

Manuscript in de Serre © de Serre

Instrumentale interpretaties van 'old time' muziek en Angelsaksische liederen afgewisseld met eigen composities.
Randi Broager Gron / Katrien Reymer / Frank Claessens / Manu Stessel

Wanneer
18 maart 2023
Organisatie
de Serre Schoten
poster folk in 't gruun © studijo BOS

Studijo BOS organiseert Folk in 't Gruun. Wel met een vernieuwd concept. 1 locatie, 1 podium, 3 groepen. Locatie: Wijtschotbaan12, 2900 Schoten bekend gemaakt. kinderanimatie: theater froefroe programma: Brisk, Queens of Baba en Hidrae. Voor meer info: https://studijobos.com/folk-in-t-gruun-2022/

Wanneer
1 mei 2022
Organisatie
Studijo BOS
artiesten concert © Araumi Daiko, Tentekomai

Feniks Taiko bouwde een reputatie op als één van de top taiko-groepen van Europa en staat bekend om haar krachtige optredens met gevarieerde speelstijlen, grote muzikaliteit en een uitgebreid repertoire.

Otonoha is de nieuwe groep van Akira Sakaue en Kanako Otani:
Kanako is een virtuose speelster op taiko, shamisen en japanse fluit. Zij beheerst eveneens perfect de koto (Japanse harp).
Akira beheerst niet enkel het taiko spelen, hij componeert ook zijn eigen stukken.

Verwacht u dus niet enkel aan de diepe klanken van de taiko drum, dewelke majestueus wordt bespeeld in een mix van verschillende ritmes, maar aan een mengeling van krachtige, gevarieerde, speelstijlen, afgewisseld met de zachte klanken van de koto, en de scherpe klanken van de Japanse fluit.

Waar

Cultuurcentrum Schoten - De Kaekelaar

Wanneer
9 september 2021
Organisatie
Araumi Daiko vzw
Madou © Madou

Kom binnen in het gezellige salon van het Kasteel van Schoten. Straffe muzikanten, een intieme setting en een minimum aan versterking. Pure muziek zonder barrières.

Voor het debuutalbum uit 1982 wordt vandaag tot 175 euro betaald. En de singles ‘Witte nachten’ en ‘Niets is voor altijd’ halen met regelmaat de radio. Madou is tijdloos en legendarisch, en zelsf na 40 jaar nog altijd even scherp. Nu keert Madou terug, in een actuele context. Aangestoken en getrokken door een volgende generatie. ‘Ronquières’ is het eerste proefstuk.

"Sommige liedjes moet je niet zingen maar kerven". Zo sprak wijlen Simon Carmiggelt. Niemand die bij ons mooier kan kerven dan Vera Coomans. Denk aan de weemoed van Marianne Faithfull of het timbre van Beth Gibbons van Portishead solo. Of aan Arno in het Nederlands.

Waar

Kasteel van Schoten

Wanneer
16 december 2021
Organisatie
Cultuurcentrum Schoten