Circus

Circus Barones © Circus Barones

GRANDIOSO

Het gekende circus Barones koos dit jaar als thema voor haar programma ‘GRANDIOSO’

Een naam die het programma alle eer aan doet, want ongetwijfeld brengt Barones u het mooiste circusprogramma van Vlaanderen.

Met veel zorg werd een schitterende show samengesteld met maar liefst artiesten van 10 verschillende nationaliteiten.

Tevens een bijzonder gevarieerd programma met acrobatie, luchtballet, jonglerie,clownerie en niet te vergeten onze ‘viervoetige artiesten’, want circus Barones is nog het enigste rondreizende circus in Vlaanderen dat dierendressuur aanbiedt.

Circus Barones is momenteel het enigste traditionele circus dat erkend en ondersteund wordt door het departement Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap.

Voor spannende momenten zorgen het duo Jorman, uit Columbia en Pedro uit Portugal. Deze twee jonge waaghalzen verrichten halsbrekende toeren in en op het dubbele ronddraaiende ‘Rad des doods’, en dit op 10 meter hoogte, zonder enige veiligheidsvoorzieningen.

Het Portugese/Iraanse duo Ciro & Samira beheerst de discipline van het messen werpen en kruisboog schieten. Dit niet ongevaarlijke act vroeg jaren voorbereiding en berust op precisie en koelbloedigheid. Hun act hoogste veel furore in verscheiden wereldcircussen. De toeschouwer zal ongetwijfeld het puntje van zijn stoel benutten wanneer hij live de legende van ‘Willem Tell’ zal meemaken.

De Peruviaanse Veronica en Duitse Lena brengen u acrobatie aan het dubbele verticale koord, een act dat schittert door de gracieusiteit en souplesse waarmede deze dames hun act presenteren.

En uiteraard géén circus zonder clowns. Dit jaar worden onze huisclowns bijgestaan door de Hongaarse clown Yuzo en samen vormen zij het trio ‘Los Patatos’ die jong tot oud zullen vermaken met hun fratsen.

Uiteraard gaan we u het volledige programma niet verklappen, en houden we graag nog enkele verrassingen voor ons publiek.

Zoals we gewoon zijn van circus Barones werd ook dit jaar veel aandacht besteed aan de choreografie, belichting en muziek, waardoor de toeschouwer helemaal in de ban van de magie van het circus verkeert.

Een programma dat zowel jong als oud zal vermaken.

Welkom bij het circus Barones en haar nieuwste productie ‘Grandioso’

Voor aankoop tickets en de actuele corona maatregelen raadpleeg onze website

www.circusbarones.com

Waar

Havenplein

Wanneer
19 juni 2022
19 juni 2022
Thema
Circus Barones © Circus Barones

Circus Barones brengt je een volledig nieuw gevarieerd top-programma met acrobaten uit Hongarije, Moldavië, Oostenrijk en Ecuador.
Uiteraard zijn ook de dieren terug van de partij met o.a. de kamelen Balthasar, Caspar en Melchior, de acrobatische geitenfamilie en niet te vergeten onze nieuwe en jongste artiesten Baby en Sheila, twee olijke hondjes die niet kunnen wachten om je hun kunstjes te tonen.
Voor de nodige spanning zorgt zeker Leo Navez, uit Ecuador, die het circus als het ware ‘op zijn kop zet’ door ondersteboven een wandeling door de nok van het circus te maken, en dit zonder enige veiligheidsvoorzieningen.
Voor de vrolijke leidraad doorheen het programma zorgt ons clownsduo Patat en Patatina.
Zoals we gewoon zijn van Circus Barones wordt het hele programma ondersteunt met een prachtige choreografie, belichting en muzikale omlijsting die het programma in een sprookjesachtige sfeer brengen.
Een programma dat ongetwijfeld zowel jong als oud zal bekoren.

De nodige investeringen en voorzieningen werden getroffen om nog steeds onder coronaveilige omstandigheden van het programma te genieten.
Alle medewerkers van het circus staan dan ook ter beschikking bij aanvang van het programma de nodige toelichtingen te verschaffen.
Verder informatie kun je ook vinden op de Facebookpagina Circus Barones of op de website. Ook voor de verkoop van tickets aan de kassa en ook online aankoop van tickets kun je terecht op de website!

Waar

Havenplein

Wanneer
10 oktober 2021
10 oktober 2021
Thema
Concerto pour deux clowns © Miguel Robeina

Les Rois Vagabonds, ‘dichters in actie’ zoals verwoord door schrijver Henry Miller, zijn een vreemd stel. Een mooie, in-de-witte-poederdoos-gevallen aristocrate, met viool en zeventiende-eeuwse pruik ontmoet een onhandige boerenkinkel. Met rode neus, schmink en extravagante kostuums brengen ze het publiek aan het lachen, maar tegelijk laten ze iets diepers zien. Ze nemen ons mee in een verhaal over het leven, over onze menselijke onhandigheden, verdriet en blijdschap, de liefde en de dood … En tonen ons zo een stukje van ons ‘mens’-zijn.

Van en met: Julia Moa Caprez en Igor Sellem
Techniek: Sacha Pinget en Florian Euvrard
Partners: Gezinsbond Schoten en ‘s-Gravenwezel

Waar

Cultuurcentrum Schoten - De Kaekelaar

Wanneer
25 maart 2022
Organisatie
Cultuurcentrum Schoten
Thema