Zomermuziekavond: Guitar Syndicate

Cliff Richard en zijn toenmalige backinggroep The Shadows prijkten tijdens de “golden sixties” gedurende vele jaren aan de top van de Europese hitlijsten. Zij inspireerden een onnoemelijk aantal gitaristen en bands die hun muziek probeerden na te spelen, zo ook Guitar Syndicate. Guitar Syndicate evoceert de specifieke Shadows-sound met een bijna fanatiek perfectionisme. Tot het repertoire ...

Waar
Kasteel van Schoten
Kasteeldreef 61, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
cultuurdienst@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Meer informatie
Cliff Richard en zijn toenmalige backinggroep The Shadows prijkten tijdens de “golden sixties” gedurende vele jaren aan de top van de Europese hitlijsten. Zij inspireerden een onnoemelijk aantal gitaristen en bands die hun muziek probeerden na te spelen, zo ook Guitar Syndicate.

Guitar Syndicate evoceert de specifieke Shadows-sound met een bijna fanatiek perfectionisme. Tot het repertoire behoren bijna alle vroegere grote Shadows–hits en ook het latere en minder bekende werk komt aan bod. In het vocale gedeelte passeert de ene Cliff-hit na de andere de revue: Living Doll, The Young Ones, I Love You, … Voor de vertolking ervan doet Guitar Syndicate een beroep op Ritchie Paris, een talentvolle zanger die enkele jaren geleden verkozen werd als beste Cliff Richard imitator op de gerenommeerde Internationale Cliff en Shadows Meeting in Nederland.

Bron: UiTinVlaanderen.be