Zomermuziekavond: De Spoel

De Spoel is het collectief rond Tom Spoelders, dat samen arrangementen maakt ten dienste van het lied. Soms poppy, soms folky, altijd volks en nooit plat. Nederlandstalig, omdat in het Engels schrijven te moeilijk was en mensen – of ze nu willen of niet – beter luisteren als ze in hun eigen taal worden toegezongen. Nederpolka of Flandrienfolk volgens sommigen, het mooiste orkest van de wereld ...

Waar
Kasteel van Schoten
Kasteeldreef 61, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
cultuurdienst@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Meer informatie
De Spoel is het collectief rond Tom Spoelders, dat samen arrangementen maakt ten dienste van het lied. Soms poppy, soms folky, altijd volks en nooit plat. Nederlandstalig, omdat in het Engels schrijven te moeilijk was en mensen – of ze nu willen of niet – beter luisteren als ze in hun eigen taal worden toegezongen. Nederpolka of Flandrienfolk volgens sommigen, het mooiste orkest van de wereld volgens Tom.

De Spoel staat voor warme herkenbare liedjes die tijdloos willen zijn, in de traditie van The Band, Ryan Adams, Eels of Van Morrison, maar gespeeld met het spelplezier en de overtuiging van een New Orleans begrafenisstoet. Voor de gelegenheid nog eens in grote bezetting met Dennis de Gier op drums en percussie, Whitney Huybrechts op viool, Mario Francken op basgitaar, Bart Soetewey op gitaar en Sofie Spoelders als tweede stem.

Bron: UiTinVlaanderen.be