Zoektocht spreekwoorden Marktplein Schoten

"Werken is zalig, zei ’t begijntje en ze droegen getwee een bonestaak." Sla de handen in mekaar en zoek! Op het marktplein kan je in de zuilengalerij Vlaamse spreekwoorden, beroepen en heiligen ontdekken met de zoektocht over het werk van Schotens kunstenaar Herman Cornelis. Je kan jouw benodigdheden voor de zoektocht gratis ophalen in het infotentje op het marktplein. Als je klaar bent, ...

Waar
Markt Schoten
Markt , 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Meer informatie
"Werken is zalig, zei ’t begijntje en ze droegen getwee een bonestaak." Sla de handen in mekaar en zoek! Op het marktplein kan je in de zuilengalerij Vlaamse spreekwoorden, beroepen en heiligen ontdekken met de zoektocht over het werk van Schotens kunstenaar Herman Cornelis. Je kan jouw benodigdheden voor de zoektocht gratis ophalen in het infotentje op het marktplein. Als je klaar bent, bezorg je jouw formulier aan de infotent. De winnaar maakt kans op een mooie prijs!

In 1952 besliste het gemeentebestuur om het centrum van Schoten ingrijpend te veranderen. Om de hoofdstraat te verbreden, moesten de huizen tegenover het gemeentehuis verdwijnen. Tussen het gemeentehuis en het Gelmelenhof werd een marktplein ingeplant, omsloten door galerijen en winkels. De bovenkant van de zuilen van de gaanderij werd langs de vier zijden gebeeldhouwd door Schotens kunstenaar Herman Cornelis. De figuren beelden Vlaamse spreekwoorden, verhalen, beroepen en heiligen uit en hebben vaak een ironische ondertoon die verwijst naar de (historische) actualiteit. Kom dit stukje erfgoed van Schoten ontdekken met het hele gezin!

Bron: UiTinVlaanderen.be