Viva Piano

Het mini-festival "VivaPiano!" is een uniek project waarbij het doel is hedendaagse pianomuziek te promoten bij leerlingen in het Deeltijds Kunstonderwijs. Elk jaar worden twee "gastcomponisten" gekozen. De werken van deze componisten worden door de leerlingen uit alle pianoklassen ingeoefend en op het festival komen de componisten "live" naar de academie! Zij geven een "masterclass", ...

Waar
Kasteel van Schoten
Kasteeldreef 61, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
Telefoonnummer: 03 685 02 56
Meer informatie
Het mini-festival "VivaPiano!" is een uniek project waarbij het doel is hedendaagse pianomuziek te promoten bij leerlingen in het Deeltijds Kunstonderwijs. Elk jaar worden twee "gastcomponisten" gekozen. De werken van deze componisten worden door de leerlingen uit alle pianoklassen ingeoefend en op het festival komen de componisten "live" naar de academie! Zij geven een "masterclass", vertellen over hun stukken en spelen ook op een slotconcert. Op deze manier worden componisten van vandaag een stuk "levendiger" (en ook hun muziekstukken!).

Vorig jaren tijdens de eerste twee edities van dit festival, kwamen de componisten Ward De Vleesschouwer, Eric Vandermeulen, Bart Van Kerchove en Stéphane Taniel (F) op bezoek. Zij waren razend enthousiast, alsook de leerlingen en het project werd ook in de pers besproken.

Ook dit jaar komen twee Vlaamse componisten naar Schoten: Dirk Verbrugghe en Felix Vermeirsch (die enkele jaren geleden de "jongste componist van Vlaanderen" was). De leerlingen (jong én oud!) oefenen intussen al ijverig aan de stukken! Op zaterdag 28 april 2018 vindt het festival plaats in het sprookjesachtige Kasteel van Schoten. Een hele dag lang vinden dan workshops plaats door de componisten, kan je kennis maken met hun werken en 's avonds is er een slotconcert, met deelname van leerlingen, leerkrachten én gastcomponisten.

Bron: UiTinVlaanderen.be