Verover de ruimte voor sport en beweging

Heb jij ook nood aan meer ruimte voor sport? De straten van Schoten zijn gevuld met parkeerplaatsen, maar dat kan anders! Daarom verovert Sport Vlaanderen hier op 19 september de ruimte door acht parkeerplaatsen een leukere, sportievere invulling te geven. Waarom acht parkeerplaatsen? Acht parkeerplaatsen is het gemiddeld aantal plaatsen dat één deelwagen kan vervangen. Autodelen, waarbij ...

Waar
Sint-Cordulakerk Schoten
Sint-Cordulaplein B, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Contact
Info@autodelen.net
Telefoonnummer: 09 242 32 75
Meer informatie
Heb jij ook nood aan meer ruimte voor sport? De straten van Schoten zijn gevuld met parkeerplaatsen, maar dat kan anders! Daarom verovert Sport Vlaanderen hier op 19 september de ruimte door acht parkeerplaatsen een leukere, sportievere invulling te geven.

Waarom acht parkeerplaatsen?
Acht parkeerplaatsen is het gemiddeld aantal plaatsen dat één deelwagen kan vervangen. Autodelen, waarbij verschillende personen op verschillende momenten één wagen gebruiken, betekent minder auto’s, minder file, een betere luchtkwaliteit én een beter ruimtegebruik. Als we massaal gaan autodelen, kunnen we de ruimte die daardoor vrijkomt teruggeven aan de buurt. Om deze winst zichtbaar te maken, nemen we de ruimte van acht parkeerplaatsen in en kijken we welke andere invulling we aan deze plaatsen kunnen geven.

Wat gaan we doen?
Sport Vlaanderen zet een moblele sportbak in vol leuke sportmaterialen. Een begeleider zet jongeren op weg om een uitdaging aan te gaan met deze sportmaterialen.

Wat kan jij doen?
Ben je nieuwsgierig naar onze actie en wil je graag meer te weten komen over wat wij doen en wat gedeelde mobiliteit betekent? Kom dan langs op de parkeerplaatsen achter de St. Cordulakerk op 19 september tussen 10u en 16u en sport met ons mee! Je kan deze actie ook delen met je vrienden.

Meer info
Aan de slag als sporter, organisatie of lokaal bestuur --> https://www.sport.vlaanderen
Meer info over autodelen --> wwww.autodelen.net

Bron: UiTinVlaanderen.be