Starten met boeddhisme 1, Het leven van de boeddha , met Marcus Van Roosbroeck en Manu Grisar

We willen in een drietal lessen mensen de kans geven om zonder enige voorkennis vertrouwd te geraken met het Boeddhisme, niet alleen de theorie, maar ook de praktijk. Elke les zal starten met een theoretische voordracht van ongeveer 45 minuten waarin we jullie meenemen op een reis in India waar we het leven van de Boeddha vertellen, de verspreiding volgen via de zijderoute naar China om te ...

Waar
Tibetaans Instituut vzw
Kruispadstraat 33, 2900 Schoten
Wanneer
za 09/05 2020 om 14:00 tot 16:30
Prijs
€ 12.0
Basistarief: 12,00 €
Leden: 10,00 €
Meer informatie
We willen in een drietal lessen mensen de kans geven om zonder enige voorkennis vertrouwd te geraken met het Boeddhisme, niet alleen de theorie, maar ook de praktijk. Elke les zal starten met een theoretische voordracht van ongeveer 45 minuten waarin we jullie meenemen op een reis in India waar we het leven van de Boeddha vertellen, de verspreiding volgen via de zijderoute naar China om te eindigen in Tibet en tenslotte de nodige aandacht besteden aan de kleurrijke iconografie van het Tibetaans Boeddhisme. Nadien nemen we jullie mee in de wereld van de praktijk, waar alles van de eerste stap in de tempel zal uitgelegd worden.

Het leven van de boeddha
Theorie: Vanuit de teksten en met de nodige aandacht voor de tijdsgeest waarin de Boeddha leefde vertellen we aan de hand van een PowerPoint het leven van de Boeddha. Geen enkele voorkennis nodig.
Voor het theoretische gedeelte rekenen we op Marcus Van Roosbroeck, gids en gevormd in boeddhistische geschiedenis en kunst door verschillende universitaire opleidingen.

Praktijk: Voor mensen die niets weten over de tempel: ‘Wat doe je nu in een tempel en wat beter niet: schoenen uitdoen, hoe kom je binnen, wat gebeurt er, de offerandes op het altaar, wat is meditatie, de meditatiehouding en het waarom van deze houding.’
Voor het praktisch gedeelte zorgt Manu Grisar, gids, Boeddhistisch Consulent bij ZNA en begeleider bij de wekelijkse meditatie en puja’s.

Het geheel omvat drie lesnamiddagen.
volgende data: 23/05 en 30/05
Bijdrage: € 10 leden, € 12 niet leden

reservatie noodzakelijk

Bron: UiTinVlaanderen.be