Scholenbeurs Schoten

De overstap van het basis naar het secundair onderwijs is niet eenvoudig: een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe medeleerlingen,… Er zijn zoveel mogelijkheden en studierichtingen die je kan uitkiezen dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Het gemeentebestuur van Schoten wil leerlingen en hun ouders graag ondersteunen in deze belangrijke stap door jaarlijks een scholenbeurs te ...

Waar
Cultuurcentrum Schoten - De Kaekelaar
Sint Cordulastraat 10, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Meer informatie
De overstap van het basis naar het secundair onderwijs is niet eenvoudig: een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe medeleerlingen,… Er zijn zoveel mogelijkheden en studierichtingen die je kan uitkiezen dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Het gemeentebestuur van Schoten wil leerlingen en hun ouders graag ondersteunen in deze belangrijke stap door jaarlijks een scholenbeurs te organiseren in februari.

Op deze beurs zijn alle secundaire Schotense scholen en hun scholengemeenschap uitgenodigd. Zij krijgen zo de kans om hun werking voor te stellen en alvast kennis te maken met hun toekomstige studenten. Aan verschillende infostands kan je documentatie verzamelen of een praatje slaan met enkele leerkrachten of directieleden. Zij vertellen je graag meer over jou mogelijkheden binnen hun school. Ook de Schotense Academie voor Beeld, Muziek, Woord en Dans is vertegenwoordigd en helpt je graag aan meer info.

Als je een school tegenkomt die je aanspreekt kan je in het voorjaar misschien naar een opendeurdag gaan. Je krijgt dan te zien hoe het er ter plekke aan toe gaat. Zit je nog niet in het 6e leerjaar maar wil je toch al eens een kijkje komen nemen op de scholenbeurs? Geen probleem, iedereen is welkom op woensdag 6 februari van 17u30 tot 20u30 in de Kaekelaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be