Ocean Stories & Polar Experiences

Mijn naam is Christian Clauwers. Als ontdekkingsreiziger / fotograaf focus ik in mijn werk op de interactie tussen mens en natuur, met als thema’s de oceanen en poolgebieden. De afgelopen jaren richtte ik mijn aandacht op het verkennen van de vijf oceanen en hun eilanden, waaronder enkele van de meest afgelegen ter wereld, zoals Robinson Crusoe Island , Peter I, Campbell Island, Tristan da ...

Waar
Kasteel van Schoten
Kasteeldreef 61, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Reservaties
Meer informatie
Mijn naam is Christian Clauwers. Als ontdekkingsreiziger / fotograaf focus ik in mijn werk op de interactie tussen mens en natuur, met als thema’s de oceanen en poolgebieden.

De afgelopen jaren richtte ik mijn aandacht op het verkennen van de vijf oceanen en hun eilanden, waaronder enkele van de meest afgelegen ter wereld, zoals Robinson Crusoe Island , Peter I, Campbell Island, Tristan da Cunha, Kerguelen en de Crozeteilanden. Ook Antarctica en de Noordpool behoren tot mijn focus. Ik ben tevens professionele gids in deze gebieden.

Het zijn vooral plaatsen die tot de verbeelding spreken. Plaatsen met een verhaal, plaatsen die binnen afzienbare tijd misschien niet meer toegankelijk zullen zijn of dermate veranderd zullen zijn door klimaatverandering. Kwetsbare ecosystemen die een weerspiegeling zijn van heel onze planeet.
In december had ik de eer om mijn werk te tonen op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, als lid van de Belgische Delegatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be