Nutskasten in een nieuw kleedje: inhuldiging.

U kent ze wel, de grijze kasten vol technische apparatuur die je wel eens op de hoek van de straat ziet. Deze nutskasten konden dringend een opfrisbeurt gebruiken. De Kunstenraad en Erfgoedraad werkten daarom een project uit om de kasten te verfraaien. De gemeente Schoten organiseerde hiervoor een kunstwedstrijd, waarbij elke Schotense inwoner de kans kreeg om zijn of haar eigen kunstwerk in ...

Waar
Sint-Cordulaplein
Sint-Cordulaplein z/n, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Meer informatie
U kent ze wel, de grijze kasten vol technische apparatuur die je wel eens op de hoek van de straat ziet. Deze nutskasten konden dringend een opfrisbeurt gebruiken. De Kunstenraad en Erfgoedraad werkten daarom een project uit om de kasten te verfraaien. De gemeente Schoten organiseerde hiervoor een kunstwedstrijd, waarbij elke Schotense inwoner de kans kreeg om zijn of haar eigen kunstwerk in te zenden. Daarnaast werden ook enkele beelden uit de Schotense beeldbank geselecteerd.

Op Open Monumentendag kan je de verhalen achter deze kunst- en erfgoedkasten komen ontdekken bij de inhuldiging op het Sint-Cordulaplein. Je kan nadien zelf op zoek gaan naar alle getransformeerde nutskasten. Wie dat wil, kan ook gemakkelijk aansluiten bij de andere activiteiten die op het programma staan.

Bron: UiTinVlaanderen.be