Nacht van de Duisternis

Tijdens deze editie van de nacht van de duisternis 2018 heeft u de keuze tussen 2 enorm leuke, duistere activiteiten! Er wordt een schemerwandeling georganiseerd waarbij er verschillende nachtdieren gespot worden in park Vordenstein: uilen, nachtvlinders en vleermuizen. Dit onder begeleiding van natuurgidsen met het nodige materiaal (bat-detectoren, nachtkijkers,… ). Een enorm leuke ...

Waar
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
milieudienst@schoten.be
Telefoonnummer: 036803314
Meer informatie
Tijdens deze editie van de nacht van de duisternis 2018 heeft u de keuze tussen 2 enorm leuke, duistere activiteiten!
Er wordt een schemerwandeling georganiseerd waarbij er verschillende nachtdieren gespot worden in park Vordenstein: uilen, nachtvlinders en vleermuizen. Dit onder begeleiding van natuurgidsen met het nodige materiaal (bat-detectoren, nachtkijkers,… ). Een enorm leuke opportuniteit om het bos ’s nachts eens te verkennen, wat u nooit kan op eigen houtje.

Wie liever door de schittering van sterren en het heelal in hogere sferen wil gebracht worden, laat zich meeslepen door Werner Hamelinck van Urania. Dit jaar gaan we op verplaatsing met bus naar de megatelescoop van de volkssterrenwacht zelf, waar u na een eerste voorstelling van het heelal de verschillende sterrenformaties, sterrensluiers, planeten en satellieten zelf kan ontdekken; onder begeleiding van Werner Hamelinck.

De activiteit is gratis maar inschrijving is verplicht!

Er wordt te veel en verkeerd verlicht. We kunnen best met minder verlichting zonder daarbij aan veiligheid in te boeten. Even vaak wordt de verlichting naar boven de hemel ingestraald, met alle gevolgen voor het bioritme van mens, plant en dier van dien. Bovendien is een te fel verlichte nacht een enorme energieverspilling.
De gemeente Schoten doet reeds mee dmv het doven van de klemtoonverlichting – u toch ook?

Bron: UiTinVlaanderen.be