"Het controversiële presidentschap van Donald Trump" (lezing door prof. dr. Bart Kerremans)

Op 8 november 2016 verkozen de Amerikanen Donald Trump verrassend als hun nieuwe president. Zowel tijdens de kiescampagne als na zijn verkiezing, maar zeker sinds zijn inauguratie is Trump niet uit het nieuws weg te denken. Zet hij zijn verkiezingsbeloften nu om in daden? Waarom wel of waarom niet? En welke obstakels komt hij daarbij tegen? En wat betekent dit voor de VS en voor de wereld? ...

Waar
Kasteel van Schoten
Kasteeldreef 61, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 3.0
Basistarief: 3,00 €
Reservaties
info@hvv-schoten.be
Telefoonnummer: 03.658.46.49
Contact
info@hvv-schoten.be
Telefoonnummer: 03.658.46.49
Meer informatie
Op 8 november 2016 verkozen de Amerikanen Donald Trump verrassend als hun nieuwe president. Zowel tijdens de kiescampagne als na zijn verkiezing, maar zeker sinds zijn inauguratie is Trump niet uit het nieuws weg te denken. Zet hij zijn verkiezingsbeloften nu om in daden? Waarom wel of waarom niet? En welke obstakels komt hij daarbij tegen? En wat betekent dit voor de VS en voor de wereld? Deze president laat immers niemand onberoerd, zijn voorstanders niet en zijn tegenstanders niet. .Met een offensieve communicatiestijl blijft hij zich impulsief, onvoorspelbaar gedragen. Zit er systeem in deze "madness" ?
Prof.dr.Bart Kerremans, Amerika-specialist aan de K.U.Leuven, vindt van wel. Los van de vraag hoe men tegenover deze figuur en zijn beleid staat, gaat het om een interessant presidentschap. Donald Trump test immers voortdurend de grenzen van het Amerikaanse systeem.

Bron: UiTinVlaanderen.be