Erfgoeddag Schoten: Verhoevenconcert

In 2021 blaast Erfgoeddag twintig kaarsjes uit. Een verjaardag in mineur? Niet zo in Schoten, waar de cultuurdienst een alternatief en coronaveilig programma heeft uitgewerkt. Maar liefst vier weken lanceren we activiteiten die ons lokale waardevolle erfgoed in de kijker zetten. Zo maken we van Erfgoeddag een heuse Erfgoedmaand! Laten we beginnen met het minder goede nieuws: de langverwachte ...

Waar
Online
zonder straat z/n, 2900 Schoten
Wanneer

tot

Thema
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
vincent.jespers@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 33 44
Meer informatie
In 2021 blaast Erfgoeddag twintig kaarsjes uit. Een verjaardag in mineur? Niet zo in Schoten, waar de cultuurdienst een alternatief en coronaveilig programma heeft uitgewerkt. Maar liefst vier weken lanceren we activiteiten die ons lokale waardevolle erfgoed in de kijker zetten. Zo maken we van Erfgoeddag een heuse Erfgoedmaand!

Laten we beginnen met het minder goede nieuws: de langverwachte interbellumtentoonstelling stoppen we noodgedwongen nog een jaar in de koelkast. Op die manier hopen we een moment te vinden waarop alle geïnteresseerde inwoners, verenigingen en scholen op bezoek kunnen komen. Zoals curator Harrie Hendrickx zegt: “Uitstel is geen afstel.” In afwachting van de tentoonstelling kunnen erfgoedliefhebbers nu al een duik nemen in het heden en verleden van Schoten.

Pianist Jozef De Beenhouwer en sopraan Liesbeth Devos brengen een muzikaal eerbetoon aan de Schotense componist Arthur Verhoeven. Met een lied- en pianorecital dat speelt met licht en duisternis sluit dit concert mooi aan bij het thema van Erfgoeddag 2021: ‘De Nacht’. Dit optreden is ook een vooruitblik naar de interbellumtentoonstelling, waarin het werk van Arthur Verhoeven een prominente plaats krijgt. Het Verhoevenconcert wordt opgenomen in De Kaekelaar, waar de collega’s van het cultuurcentrum zorgen voor de nodige technische ondersteuning. Het resultaat zal online te bekijken zijn. Niet alleen nu, maar ook volgend jaar tijdens de interbellumtentoonstelling.
• Bekijk het Verhoevenconcert op www.schoten.be/erfgoedmaand

Bron: UiTinVlaanderen.be