Erfgoeddag Schoten: Schoten Bewandeld

In 2021 blaast Erfgoeddag twintig kaarsjes uit. Een verjaardag in mineur? Niet zo in Schoten, waar de cultuurdienst een alternatief en coronaveilig programma heeft uitgewerkt. Maar liefst vier weken lanceren we activiteiten die ons lokale waardevolle erfgoed in de kijker zetten. Zo maken we van Erfgoeddag een heuse Erfgoedmaand! Laten we beginnen met het minder goede nieuws: de langverwachte ...

Waar
Kasteel van Schoten
Kasteeldreef 61, 2900 Schoten
Wanneer

tot

Thema
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
vincent.jespers@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 33 44
Meer informatie
In 2021 blaast Erfgoeddag twintig kaarsjes uit. Een verjaardag in mineur? Niet zo in Schoten, waar de cultuurdienst een alternatief en coronaveilig programma heeft uitgewerkt. Maar liefst vier weken lanceren we activiteiten die ons lokale waardevolle erfgoed in de kijker zetten. Zo maken we van Erfgoeddag een heuse Erfgoedmaand!

Laten we beginnen met het minder goede nieuws: de langverwachte interbellumtentoonstelling stoppen we noodgedwongen nog een jaar in de koelkast. Op die manier hopen we een moment te vinden waarop alle geïnteresseerde inwoners, verenigingen en scholen op bezoek kunnen komen. Zoals curator Harrie Hendrickx zegt: “Uitstel is geen afstel.” In afwachting van de tentoonstelling kunnen erfgoedliefhebbers nu al een duik nemen in het heden en verleden van Schoten.

Ken jij verborgen Schotense straatjes als het ‘Zuster Albertapad’ en het ‘Zurkelbospad’? We noemen zo'n paden 'trage wegen' en het zijn vaak onbekende pareltjes. Trage wegen zijn verbindingswegen voor niet-gemotoriseerd verkeer zoals kerkwegels, bospaden, jaagpaden of brandgangen. Om die extra in de kijker te zetten, lanceerden we in november 2020 de fotowedstrijd ‘Schoten Bewandeld’. Het doel? Originele of artistieke foto’s verzamelen van trage wegen of onbenoemde paden in Schoten. Dankzij de vele herfstwandelingen ontvingen we heel wat mooie inzendingen, die we graag met jullie willen delen in de vorm van een openluchtentoonstelling rondom het Kasteel van Schoten.

Bron: UiTinVlaanderen.be