Erfgoeddag Schoten: Erfgoedpuzzels

In 2021 blaast Erfgoeddag twintig kaarsjes uit. Een verjaardag in mineur? Niet zo in Schoten, waar de cultuurdienst een alternatief en coronaveilig programma heeft uitgewerkt. Maar liefst vier weken lanceren we activiteiten die ons lokale waardevolle erfgoed in de kijker zetten. Zo maken we van Erfgoeddag een heuse Erfgoedmaand! Laten we beginnen met het minder goede nieuws: de langverwachte ...

Waar
Braembibliotheek
Sint-Cordulaplein 13, 2900 Schoten
Wanneer

tot

Thema
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Kinderpuzzel: 5,00 €
Puzzel voor volwassenen: 10,00 €
Contact
vincent.jespers@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 33 44
Meer informatie
In 2021 blaast Erfgoeddag twintig kaarsjes uit. Een verjaardag in mineur? Niet zo in Schoten, waar de cultuurdienst een alternatief en coronaveilig programma heeft uitgewerkt. Maar liefst vier weken lanceren we activiteiten die ons lokale waardevolle erfgoed in de kijker zetten. Zo maken we van Erfgoeddag een heuse Erfgoedmaand!

Laten we beginnen met het minder goede nieuws: de langverwachte interbellumtentoonstelling stoppen we noodgedwongen nog een jaar in de koelkast. Op die manier hopen we een moment te vinden waarop alle geïnteresseerde inwoners, verenigingen en scholen op bezoek kunnen komen. Zoals curator Harrie Hendrickx zegt: “Uitstel is geen afstel.” In afwachting van de tentoonstelling kunnen erfgoedliefhebbers nu al een duik nemen in het heden en verleden van Schoten.

Wie houdt van de geschiedenis van Schoten is al langer vertrouwd met de Beeldbank. Urenlang snuisteren tussen beeldmateriaal over het verre en recente verleden van onze gemeente? Dat kan dankzij de vrijwilligers van Heemkring Scot. Via de Beeldbank is erfgoed voor iedereen bereikbaar en beschikbaar. Binnenkort krijgen enkele foto’s zelfs een tweede leven als legpuzzel. Zo kan je bijvoorbeeld het Kasteel van Schoten, de aankomst van de Scheldeprijs of een optreden tijdens Hello!Schoten in elkaar puzzelen. Bij elke puzzel wordt het verhaal achter de foto meegegeven en er zijn exemplaren beschikbaar met grote en kleine stukken. Gegarandeerd plezier voor jong en oud.

• Koop je erfgoedpuzzel in de Braembibliotheek (Sint-Cordulaplein 13). Een kinderpuzzel kost 5 euro, een puzzel voor volwassenen kost 10 euro.

Bron: UiTinVlaanderen.be