Egmont

Met zijn nieuwe versie van Egmont vertelt Het Banket dit boeiende historische relaas, met een knipoog naar het werk van Goethe en Beethoven. Niemand minder dan Jan Decleir en Peter Van den Begin vertolken de historische rollen van Graaf Egmont, Margaretha van Parma, Willem van Oranje en de Hertog van Alva. Onder het repressieve bewind van Filips II werd 450 jaar geleden op de Grote Markt van ...

Waar
CC Schoten - De Kaekelaar, Sint-Cordulastraat 10, 2900 Schoten
Wanneer
04/10 in 14:00 | 20:00
Organisatie
Prijs
€ 17.0
Basistarief: € 17,00
abo CC Schoten 2020-2021: € 14,00
Reservaties
Bestel tickets, Bestel tickets
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Contact
cultuurcentrum@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Meer informatie
Met zijn nieuwe versie van Egmont vertelt Het Banket dit boeiende historische relaas, met een knipoog naar het werk van Goethe en Beethoven. Niemand minder dan Jan Decleir en Peter Van den Begin vertolken de historische rollen van Graaf Egmont, Margaretha van Parma, Willem van Oranje en de Hertog van Alva.


Onder het repressieve bewind van Filips II werd 450 jaar geleden op de Grote Markt van Brussel de populaire Graaf van Egmont onthoofd. Dit maakte grote onvrede los bij de bevolking en luidde de bloedige Tachtigjarige Oorlog in. Na zijn dood bleef de graaf symbool staan voor tolerantie in woelige en polariserende tijden.
Het vrije individu dat een dappere politieke stelling innam, vormde 220 jaar later de inspiratie voor Goethes treurspel Egmont, waarvoor Beethoven later de muziek schreef.

Vandaag werpt dit verhaal nog steeds een kritisch licht op onze eigen tijd. Met zijn nieuwe versie van Egmont vertelt Het Banket dit boeiende historische relaas, met een knipoog naar het werk van Goethe en Beethoven.

Niemand minder dan Jan Decleir en Peter Van den Begin vertolken de historische rollen van Graaf Egmont, Margaretha van Parma, Willem van Oranje en de Hertog van Alva.