De leefwereld van kinderen, online en offline

Kinderen groeien vandaag op in een snel evoluerende samenleving, die zich meer en meer online afspeelt. Er is een constante stroom aan communicatie, informatie en mogelijkheden via het internet. Dit verruimt hun leefwereld, creëert nieuwe kansen en uitdagingen. Maar het kan ook voor problemen zorgen: denk maar aan (cyber)pesten, gameverslavingen, stress en sociaal isolement. Hoe kijken ...

Waar
Braembibliotheek
Sint-Cordulaplein 13, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Reservaties
bibliotheek@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 17 10
Contact
bibliotheek@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 17 10
Meer informatie
Kinderen groeien vandaag op in een snel evoluerende samenleving, die zich meer en meer online afspeelt. Er is een constante stroom aan communicatie, informatie en mogelijkheden via het internet. Dit verruimt hun leefwereld, creëert nieuwe kansen en uitdagingen. Maar het kan ook voor problemen zorgen: denk maar aan (cyber)pesten, gameverslavingen, stress en sociaal isolement.
Hoe kijken kinderen naar sociale media, vriendschappen, vrije tijd en naar de wereld? Welke problemen ervaren zij? Hoe kan je vandaag, als ouder of opvoeder, kinderen ondersteunen, begeleiden, begrenzen en tegelijkertijd kansen geven?
Tijdens deze workshop word je via allerlei filmpjes en concrete voorbeelden ondergedompeld in de leefwereld van kinderen vandaag.

Bron: UiTinVlaanderen.be