De Aanzegster, Zuidpool

ism CC Schoten In het Westerse theaterrepertoire zijn er nauwelijks vrouwenrollen die moeiteloos naast een rol als Hamlet, Oedipus of Oom Wanja kunnen staan. Zuidpool brengt daar verandering in en gaat in zee met grootmeester Ilja Leonard Pfeijffer. Hij schrijft een theatertekst over de opkomst en neergang van een beroemde actrice. Als slachtoffer van én voorvechtster tegen mannelijke ...

Waar
Cultuurcentrum Schoten - De Kaekelaar
Sint Cordulastraat 10, 2900 Schoten
Wanneer
wo 25/03 2020 om 20:00 tot 22:00
Prijs
€ 14.0
Basistarief: 14,00 €
Vriend: 12,00 €
Meer informatie
ism CC Schoten

In het Westerse theaterrepertoire zijn er nauwelijks vrouwenrollen die moeiteloos naast een rol als Hamlet, Oedipus of Oom Wanja kunnen staan. Zuidpool brengt daar verandering in en gaat in zee met grootmeester Ilja Leonard Pfeijffer.
Hij schrijft een theatertekst over de opkomst en neergang van een beroemde actrice. Als slachtoffer van én voorvechtster tegen mannelijke onderdrukking verwerft zij op korte tijd een enorme heldenstatus. Ze wordt wereldwijd een voorbeeld voor andere vrouwen en zet een beweging in gang die in alle gelederen van de samenleving voelbaar is. Tot zij zelf dader blijkt te zijn…

‘De aanzegster’ is een hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen in een strijd die via de media wordt gevoerd. Een strijd waarin beeldvorming krachtiger en fataler is dan feiten.

Jorgen Cassier regisseert een bijzondere acteursploeg: Sofie Decleir, Koen van Kaam, Robby Cleiren en Stijn Van Opstal. Topmuzikante Els Vandeweyer speelt live vibrafoon en percussie.

MET SOFIE DECLEIR, ROBBY CLEIREN, KOEN VAN KAAM, STIJN VAN OPSTAL E.A.
TEKST ILJA LEONARD PFEIJFFER
REGIE JORGEN CASSIER
LIVEMUZIEK ELS VANDEWEYER
ZUIDPOOL IN COPRODUCTIE MET DE ROOVERS

Bron: UiTinVlaanderen.be