Cursus: Henri Matisse

De werken van Henri Matisse ademen kleur, kleur als tactiel en als autonoom gegeven. Maar zijn werken zijn veel meer dan kleur alleen. In zijn manier van tekenen, brengt de lijn vanuit zichzelf de vormen tevoorschijn. Als beeldhouwer brengt hij de sculptuur en het schilderij samen. Wie Matisse (1869-1954) zegt, zegt kleur. Kleur als tactiel gegeven bij zijn fauvisme, kleur als vlak om in te ...

Waar
CC Schoten - Kasteel van Schoten (zolderlokaal), Kasteeldreef 61, 2900 Schoten
Wanneer
di 20/04 2021 om 10:00
Organisatie
Reservaties
Bestel tickets
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Contact
cultuurcentrum@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Meer informatie
De werken van Henri Matisse ademen kleur, kleur als tactiel en als autonoom gegeven. Maar zijn werken zijn veel meer dan kleur alleen. In zijn manier van tekenen, brengt de lijn vanuit zichzelf de vormen tevoorschijn. Als beeldhouwer brengt hij de sculptuur en het schilderij samen.

Wie Matisse (1869-1954) zegt, zegt kleur. Kleur als tactiel gegeven bij zijn fauvisme, kleur als vlak om in te knippen bij zijn découpages, kleur als autonoom gegeven in zowel zijn vroege als zijn late werk.

Maar Matisse is meer dan kleur alleen. Hij gelooft in het vensterbeeld van onze renaissance. De kamer met uitzicht is een van zijn belangrijke motieven. In zijn manier van tekenen laat de lijn vanuit zichzelf de vormen tevoorschijn komen. Als beeldhouwer probeert hij de sculptuur en het schilderij samen te brengen.

Matisse mag dan ook gezien worden als een schilder en beeldhouwer bij wie een groot deel van het verhaal van de Westerse (moderne) kunst samenkomt.