Cursus: Edgar Degas

Maak kennis met Edgar Degas, le peinture des danseuses. Aan de hand van zijn werken van danseresjes krijg je een unieke inkijk in de balletwereld van de 19 de eeuw. In het najaar loopt in Musée d’Orsay de tentoonstelling ‘Degas à l’opéra’. Tijdens zijn leven werd Edgar Degas ‘le peintre des danseuses’ genoemd. Meer dan de helft van zijn werken zijn dan ook gewijd aan dans en de balletcultuur ...

Waar
CC Schoten - Kasteel van Schoten (zolderlokaal), Kasteeldreef 61, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 29.0
Basistarief: € 29,00
abo: € 26,00
lid Amarant: € 26,00
Reservaties
Bestel tickets
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Contact
cultuurcentrum@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Meer informatie
Maak kennis met Edgar Degas, le peinture des danseuses. Aan de hand van zijn werken van danseresjes krijg je een unieke inkijk in de balletwereld van de 19 de eeuw.

In het najaar loopt in Musée d’Orsay de tentoonstelling ‘Degas à l’opéra’. Tijdens zijn leven werd Edgar Degas ‘le peintre des danseuses’ genoemd. Meer dan de helft van zijn werken zijn dan ook gewijd aan dans en de balletcultuur in de Opéra. De kunst van Degas is schijnbaar ongecompliceerd, spontaan, expressief en bovenal muzikaal. Als je evenwel verder kijkt, merk je dat ‘de dans’ maar de helft van het verhaal is. Vaak beeldt Degas zijn danseresjes af in de coulissen, tijdens repetities, oefeningen of zelfs in de kleedkamer. Zo geven de werken een unieke inkijk in de balletwereld van de 19de eeuw.