Capoeira Angola voor volwassenen

De lessen capoeira omvatten fysieke en acrobatische training, die de conditie verbetert en zelfvertrouwen vergroot. Net als andere vechtsporten bevordert capoeira zelfbeheersing en discipline, maar door de incorporatie van de dans blijft er voldoende ruimte voor creativiteit en zelfexpressie. Capoeira is zeer coöperatief en in tegenstelling tot veel andere sporten, zijn er geen winnaars of ...

Waar
Sporthal Vordensteyn
Vordensteinstraat 76, 2900 Schoten
Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag van 19:00 tot 20:30
  • Zondag van 11:30 tot 13:00
Organisatie
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
eerste 10 beurten: 35,00 €
10-beurten: 70,00 €
jaar: 160,00 €
Contact
thom.vandevenne@telenet.be
Telefoonnummer: 0497642135
Meer informatie
De lessen capoeira omvatten fysieke en acrobatische training, die de conditie verbetert en zelfvertrouwen vergroot. Net als andere vechtsporten bevordert capoeira zelfbeheersing en discipline, maar door de incorporatie van de dans blijft er voldoende ruimte voor creativiteit en zelfexpressie. Capoeira is zeer coöperatief en in tegenstelling tot veel andere sporten, zijn er geen winnaars of verliezers. De muziek, geschiedenis en cultuur van capoeira, zorgen voor een extra dimensie.
Het beoefenen van capoeira is meer dan een vechtsport beoefenen. Capoeira is een complexe kunst met een rijk historisch traject, een volledige en zinvolle culturele context maar ook tegenstrijdige interpretaties.
Door zijn Afro-Braziliaanse afkomst combineert capoeira de energie van een gevecht, de sierlijkheid en vertelkracht van een dans, de bezieling van muziek, de humor en speelsheid van een spel en het spektakel van acrobatiek. Het is een ritmische dialoog van lichaam, geest en ziel.
Muziek onderscheidt capoeira echter van de meeste andere vechtsporten. Capoeirista’s spelen het spel en strijden in de roda, maar leren ook zingen alsook de typische instrumenten bespelen.
Capoeira omarmt de diversiteit tussen de capoeirista’s en werkt daardoor actief mee aan het vergroten van onderlinge verdraagzaamheid.
Voel je vrij om vragen of opmerkingen te geven aan ons.

Bron: UiTinVlaanderen.be