Braempraat - Dimitri Leue

Alle architectuurliefhebbers opgelet! Dimitri Leue, Steven Taelman, Filip Dujardin en BULK architecten gaven samen het werk van Renaat Braem 'Het Lelijkste Land Ter Wereld' een tweede leven. Laat de spouwmuren van je wezen wegblazen. Architect en wereldverbeteraar Renaat Braem schreef in 1968 Het Lelijkste Land Ter Wereld, een ronkende aanklacht tegen de bouwwijze in België. Vooral de manier ...

Waar
CC Schoten - De Kaekelaar, Sint-Cordulastraat 10, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 16.0
basis: 16.00 €
abo: 12.00 €
-25/+60: 15.00 €
student (met kaart): 10.00 €
Reservaties
Bestel tickets
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Contact
cultuurcentrum@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Meer informatie
Alle architectuurliefhebbers opgelet! Dimitri Leue, Steven Taelman, Filip Dujardin en BULK architecten gaven samen het werk van Renaat Braem 'Het Lelijkste Land Ter Wereld' een tweede leven. Laat de spouwmuren van je wezen wegblazen.

Architect en wereldverbeteraar Renaat Braem schreef in 1968 Het Lelijkste Land Ter Wereld, een ronkende aanklacht tegen de bouwwijze in België. Vooral de manier waarop met het milieu werd omgesprongen vond hij onverantwoord. Met humor als cement construeerde Braem een tekst die stond als een huis.

Dimitri Leue brengt deze tekst met muziek die de spouwmuren van je wezen weghalen. Steven Taelman componeert met melodieën en composities uit 1968. Filip Dujardin toont met zijn fotografie hoe België schoon is in lelijk zijn maar ook lelijk in schoon zijn. BULK architecten maakt een decor, een monster van de architectuur.