Aperitiefconcert: DRE

Het ontstaan van DRE werd geïnspireerd door muziek met jazzelementen, Braziliaanse ritmes, hier en daar een hint van het Franse Chanson en het werk van Dyens Roland. DRE staat voor Dyens Roland Ensemble, naar de componist uit wiens werken het eerste programma van het ensemble bestond. Het ontstaan van het ensemble werd geïnspireerd door zijn muziek met jazzelementen, Braziliaanse ritmes en ...

Waar
Cultuurcentrum Schoten - De Kaekelaar
Sint Cordulastraat 10, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 12.0
Basistarief: € 12,00
vriendenpas CC Schoten 2020-2021: € 10,00
Reservaties
Bestel tickets
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Contact
cultuurdienst@schoten.be
Telefoonnummer: 03 680 23 40
Meer informatie
Het ontstaan van DRE werd geïnspireerd door muziek met jazzelementen, Braziliaanse ritmes, hier en daar een hint van het Franse Chanson en het werk van Dyens Roland.

DRE staat voor Dyens Roland Ensemble, naar de componist uit wiens werken het eerste programma van het ensemble bestond. Het ontstaan van het ensemble werd geïnspireerd door zijn muziek met jazzelementen, Braziliaanse ritmes en hier en daar een hint van het Franse Chanson. Ook nu beslaat de muziek van Dyens Roland nog steeds het grootste deel van hun repertoire. Maar DRE brengt ook werken van Argentijnse componisten als Miguel Angel Cherubito, Maria Luisa Anido en Ariel Ramirez. De eerste eigen arrangementen waren van de hand van percussionist Lucas Heytens. Nu arrangeert DRE met improvisatie als vertrekpunt.

DRE is een ensemble dat klassieke muziek brengt met invloeden uit jazz en Latijns-Amerika.