Afgelast -Starten met boeddhisme 2, Verspreiding van het boeddhisme, met Marcus Van Roosbroeck en Manu Grisar

We willen in een drietal lessen mensen de kans geven om zonder enige voorkennis vertrouwd te geraken met het Boeddhisme, niet alleen de theorie, maar ook de praktijk. Elke les zal starten met een theoretische voordracht van ongeveer 45 minuten waarin we jullie meenemen op een reis in India waar we het leven van de Boeddha vertellen, de verspreiding volgen via de zijderoute naar China om te ...

Waar
Tibetaans Instituut vzw
Kruispadstraat 33, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 12.0
Basistarief: 12,00 €
Leden: 10,00 €
Meer informatie
We willen in een drietal lessen mensen de kans geven om zonder enige voorkennis vertrouwd te geraken met het Boeddhisme, niet alleen de theorie, maar ook de praktijk. Elke les zal starten met een theoretische voordracht van ongeveer 45 minuten waarin we jullie meenemen op een reis in India waar we het leven van de Boeddha vertellen, de verspreiding volgen via de zijderoute naar China om te eindigen in Tibet en tenslotte de nodige aandacht besteden aan de kleurrijke iconografie van het Tibetaans Boeddhisme. Nadien nemen we jullie mee in de wereld van de praktijk, waar alles van de eerste stap in de tempel zal uitgelegd worden.

Verspreiding van het boeddhisme
Theorie: Aan de hand van het nodige beeldmateriaal reizen we mee met het Boeddhisme van India naar het Zuiden en nadien ook via de zijderoute naar het Noorden om te eindigen in Tibet.
Voor het theoretische gedeelte rekenen we op Marcus Van Roosbroeck, gids en gevormd in boeddhistische geschiedenis en kunst door verschillende universitaire opleidingen.

Praktijk: Wat zien we allemaal in de tempel?Instrumenten, bel, dordjee, reciteren van teksten (de drie delen van elke praktijk + proeven van meditatie).
Voor het praktisch gedeelte zorgt Manu Grisar, gids, Boeddhistisch Consulent bij ZNA en begeleider bij de wekelijkse meditatie en puja’s.

Het geheel omvat drie lesnamiddagen.
volgende datum: 30/05
Bijdrage: € 10 leden, € 12 niet leden

reservatie noodzakelijk

Bron: UiTinVlaanderen.be