Nieuw in Academie Schoten: Urban & jazz - dj - musical - schrijven - folkdans - kunst & cultuur - keramiek

Dans

Is bewegen jouw uitlaatklep? Dan vind je vast je gading in het veelzijdige dansaanbod: denk maar aan klassiek ballet, hedendaagse choreografie, volks- en werelddans…
We bieden een specifiek aanbod voor kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen aan.
Nieuw dit jaar is de richting folkdans en historische dans, waar Leen Devyver de vaandel zwaait.
De volksmuzikanten spelen ten dans, en nodigen iedereen uit om de zwierige passen van de bourree, de gigue, de pavane en de polka ‘letterlijk’ onder de knie te krijgen.

Nieuwsgierig naar de Urban straatcultuur? Ontwikkel je eigen stijl en dans mee op de opzwepende ritmes van onze dj's!
Hella Vanhemelrijck brengt je de techniek bij. Combineer met Jazz of Hedendaagse muziek of...

Muziek

DJ

We dansen op de meeslepende muziek van onze eerste generatie dj’s voor wie de ene vinyl al bekoorlijker oogt en klinkt dan de andere.
Onder hun lenige vingers worden geluiden vervormd en verfraaid. Strakke drumsolo’s van onze jazzcombo’s versterken hun ritmische impulsen.

Muziektheater/Musical

Onze tekstschrijvers en huiscomponisten hebben hun productie al klaar. We verwelkomen alle podiumbeesten die graag op de planken staan en het publiek willen beroeren!
Een veelzijdige opleiding muziektheater/musical is hiervoor een eerste stap.

Kunst & Cultuur

Ben je in het bezit van een kritische blik en hou je van kunst en cultuur?
Dan is deze nieuwe richting vast iets voor jou. Aan de hand van thematische lessen gegeven door bevlogen experten loodsen we jou door alle stijlen en stromingen in de beeldende en audiovisuele kunsten, woordkunst en muziek.
Natuurlijk zetten we alles om in de praktijk door klassikale bezoeken aan concerten, theaterproducties en tentoonstellingen.
Je kan deze lessenreeks als afzonderlijk traject volgen. Combineer lessen in twee of drie domeinen (beeld muziek woord).

Woord

Schrijven

Wil je je schrijftalent (verder) ontwikkelen? Ben je dichter, columnist, scenarist of schuilt er eerder een autobiograaf of romancier in jou?
Je proeft van alle genres en je krijgt feedback op wat je schrijft.  Creatieve opdrachten helpen je op weg. Schrijfervaring is niet noodzakelijk!
De cursus schrijven beslaat drie jaar en is gericht op de literaire praktijk. Naast schrijftechnieken in proza en poëzie exploreren we diverse stijlen en genres.    

Beeld

Kies voor de klassieke kunsten zoals schilderen en tekenen, waarbij je experimenteert met materialen en technieken. 
Of kies voor de nieuwe richting keramiek, een verrijking voor wie de diversiteit van klei wil ontdekken en zich graag uitleeft in vorm en kleur!
Wil je het ambachtelijke met het conceptuele verzoenen, of wil je jouw handgemaakte gebruiksvoorwerpen een eigen ‘look’ geven, dan is deze opleiding iets voor jou.

    UURROOSTER RAADPLEGEN
   ONLINE INSCHRIJVEN
   LERAAR CONTACTEREN
Terug naar nieuwsoverzicht