Je bent een musicalster als...

 Je graag zingt, beweegt en acteert.
 Je graag op de planken staat.
 Je samen met leeftijdgenoten iets moois wilt maken.
 Je jouw droom wilt realiseren.
 Je houdt van jouw publiek.

In de musicalopleiding draait alles rond zang, beweging, dans en acteren.
Je krijgt lessen op maat en werkt in groepsverband aan een stuk waarin je het beste van jezelf kan laten zien.

Tijdens de zanglessen leren we op een gezonde manier onze stem te gebruiken. We oefenen o.a. op hoe we in borststem en kopstem moeten zingen, op ademsteun, lichaamshouding… We gaan zowel groepsnummers zingen als werken aan solo’s. Eens de liederen goed gekend zijn, zitten we samen met de muzikanten van het combo dat ons begeleidt. Zo leer je niet alleen samen te zingen met andere zangers, maar ook om samen te musiceren met andere muzikanten.

In het musicallab focussen we op lichaamsbewustzijn, op een verhaal vertellen zonder woorden en werken uiteindelijk met tekst d.m.v. verschillende improvisatieoefeningen. We pakken scènes aan en proberen een zo rijk mogelijke invulling te geven aan een personage. Via dans- en bewegingsworkshops werken we aan choreografieën die hand in hand gaan met het zingen van solo’s en groepsnummers.

Daarnaast wordt er ook gewerkt op tekst, uitspraak en zegging. Het doorgronden van een tekst en de intentie van een personage achterhalen, maakt dat we een boeiend spanningsveld kunnen creëren zodat een scène interessant wordt. 

Musical is een balans brengen in spelen, bewegen en zingen zodat het verhaal tot leven komt, en daar begeleiden wij jou in!

Interesse?
Deze opleiding wordt aangeboden voor jongeren (12+) en volwassenen. Iedereen die start heeft reeds een tweede graad behaald.
Je combineert en betaalt voor twee domeinen (muziek en woord of muziek en dans).
Contacteer astrid.decadt@academieschoten.be en/of laura.vanrossum@academieschoten.be voor meer informatie.