Erfgoedactiviteiten

Heemkring Scot, de erfgoedraad en de bib zetten in Schoten hun schouders onder het erfgoedbeleid en verschillende erfgoedactiviteiten. In de even jaren staat erfgoed extra in de kijker. In de oneven jaren wordt een erfgoedprijs uitgereikt aan een persoon, vereniging … die een mooi erfgoedproject heeft uitgewerkt.

In 2016 staan volgende projecten nog op stapel:

De Vaart Verjaart!

23 april – 2 oktober 2016

In 2016 wordt de Schotense Vaart, of het kanaal Dessel-Schoten, gemiddeld 150 jaar. Voor deze viering werken alle gemeenten langs de Vaart samen aan een mooi programma. Ook verschillende diensten en verenigingen in Schoten vieren mee met eigen activiteiten. Het volledige programma vind je op de website van de jarige Vaart.

Open Monumentendag

11 september 2016

Meer informatie vind je op de website van Open Monumentendag.

Herdenking WOI

November 2016

In de jaren 2014, 2016 en 2018 herdenken we in november WOI in Schoten. De culturele diensten en tal van verenigingen organiseren activiteiten in het kader van het thema 'Oorlog/Vrede'. De werkgroep 'herdenking WOI' zorgt ook voor een aantal eigen activiteiten. Daar is telkens ook een project voor scholen bij. In 2014 gingen scholen aan de slag met illustrator Mattias De Leeuw en met het onderzoekswerk van Willy De Jonghe naar gesneuvelde Schotense militairen. In 2016 staat er een project op de agenda met schrijvers Sabine Hoosemans en Daniel Billiet.

Nieuwjaarkezoete

31 december 2016

De erfgoedraad wil de mooie traditie van het 'bedelzingen' extra leven in blazen. De raad startte daarom in 2015 met een project om vooral het Nieuwjaarkezoetezingen te ondersteunen. De Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans maakte een liedboekje met originele liedjes.