Gelmelenhof: wie verhuist wanneer?

Beste leerlingen en ouders,

De verhuis naar onze nieuwe locatie in het Gelmelenhof (Gelmelenstraat 2) is volop aan de gang!
Waarschijnlijk ben je benieuwd naar wie wanneer precies verhuist:

  • De leerlingen Keramiek en Projectatelier zitten sinds deze week al op hun nieuwe plek.
     
  • Volgende week starten de leerlingen van de digitale ateliers ook in hun nieuwe klaslokalen. Dat betekent concreet:
    • Grafische vormgeving (volwassenen) op ma 29/1
    • Animatieatelier (kinderen) en Animatielab (jongeren) op wo 31/1
    • Digilab (jongeren) op za 3/2
    • Jullie leerkracht zal jullie voor aanvang van de eerste les opwachten in de inkomhal (inkom via voorzijde), jullie rondleiden en samen met jullie naar het lokaal gaan.
       
  • De leerlingen Beeldinitiatie en Beeldatelier (kinderen tussen 6-11 jaar) verhuizen als alles goed gaat in de periode rond de Paasvakantie (exacte datum wordt nog meegedeeld).
     
  • De leerlingen Beeldlab (jongeren tussen 12-18 jaar), Oriëntatielab (volwassenen) en de volwassen leerlingen Tekenkunst en Schilderkunst blijven voorlopig in het gebouw in de Vordensteinstraat (Campus Vordenstein). Zij verhuizen binnen drie jaar naar het vernieuwde marktgebouw.

 

Hoe geraak je op de nieuwe locatie?

MET DE FIETS kan je het gebouw gemakkelijk bereiken via de Vordensteinstraat, de Gelmelenstraat, de Zamenhofstraat of via de Markt. In de loop van de komende maand zal er een overdekte fietsenstalling voorzien worden waar je je fiets veilig kan stallen. In afwachting daarvan kan je gebruik maken van het tijdelijke fietsrek aan de hoofdingang om je fiets vast te maken.

MET DE AUTO kan je het gebouw bereiken via de Gelmelenstraat of de Zamenhofstraat. Je kan niet parkeren aan het nieuwe gebouw, maar je kan er wel iemand afzetten.

Wie leerlingen afzet in de Vordensteinstraat, kan terugkeren aan de keerlus die net voor de afsluiting aan de Constant Neutjensstraat is ingericht.
Afzetten kan eventueel ook in de lus die nu gevormd wordt door de Constant Neutjensstraat en de Kuipersstraat, ter hoogte van de Sint-Cordula basisschool.

Je kan ook nog steeds de Vordensteinstraat vanaf de Ridder Walter Van Havrelaan inrijden, aan die zijde is er niets veranderd. Wie plaats vindt in de straat, mag hier uiteraard parkeren, ook de parking van de sporthal bereik je via deze weg. Van hieruit kan je te voet verder tot aan het Gelmelenhof (ongeveer 200 meter wandelen).

Daarnaast kan je ook op de Markt parkeren en van daaruit te voet naar de Academie gaan. Dan moet je natuurlijk wel rekening houden met de beperkte parkeerduur van 2 uur. Deze regel geldt daar van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 18.00u.

kaart